maanantai 18. huhtikuuta 2011

Johtopäätöksiä pitäisi vetää

Keskusta sai maakunnallisella tasolla ensimmäisen varoituksen. Ennusmerkit näkyivät joka Keski-Karjalassa. Kansa ei ole yhden totuuden politiikkaan tyytyväinen. Keski-Karjalassa vaalitulokseen vaikutti varmasti Helli.
Hellin merkitys näkyy kahden miehen vaalituloksessa. Kunnanjohtaja Olli Riikonen keräsi Tohmajärveltä 410 ääntä ja Helliin kriittisesti suhtautunut Jouni Martiskin 360 ääntä. Kun kysymyksessä on kunnanjohtaja, joka on koko Hellin "isä" ja tavallinen kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Martiskin, voi äänimääriä pitää Hellin loppulauluna. Jos vähänkin tunnustetaan tosiasioita.
Kiteellä Martiskin sai 300 ääntä, Riikonen 260, Kesälahdella Martiskin sai 59 ääntä ja Riikonen 27 ääntä. Rääkkylän ääniä sai Martiskin 16 ja Riikonen 14.
Keski-Karjalassa Mrtiskin peittosi Riikosen 24 äänellä ja Pohjois-Karjalassa 38 äänellä.
Tyypillistä oli Olli Riikosen selitykset Karjalaisessa. Hän sivuutti vähäisen äänimääränsä ja keskittyi hämmästelemään puolueensa rökäletappiota. Tyypillistä siksi, ettei Riikonen hevin häviötään tunnusta omaksi syykseen missään asiassa eikä myönnä tehneensä virhettä.
*******
Onko Olli Riikosen eduskuntavaalilla merkitystä Tohmajärven kunnalle ja kuntalaisille?
On. Ryhtyessään yhden poliittisen puolueen kansanedustajaehdokkaaksi hän tulee tunnustaneeksi sen, joka on näkynyt Riikosen toimissa koko hänen kunnanjohtajana olo aikanaan. Hän on niin syvällä puoluepolitiikassa, ettei millään sieltä voi kiemurrella kaikkien kuntalaisten etujen ajajaksi.
Ryhtyessään Keskustan ehdokkaaksi hän irtisanoi lupauksensa, jonka hän antoi tohmajärveläisille tullessaan valituksi kunnanjohtajaksi. Hän sanoi silloin olevansa kaikkien tohmajärveläisten kunnanjohtaja ja asioiden ajaja tasapuolisesti kaikille kuntalaisille. Olisiko nyt kunnanjohtajan aika vetää asemastaan johtopäätöksiä?
Alkuun voisi verrata äänimääriä Keski-Karjalassa. Riikonen 711 ääntä, Martiskin 735 ääntä.

Ei kommentteja: