maanantai 25. huhtikuuta 2011

Eikö vaalit jo vastanneet?

Reino Löppönen jaksaa jauhaa. Mitä, jääköön sanomatta. Viimeisin jauhatus hänen myllystään tulee Karjalaisen nettimielipidepalstalta. Olisi voinut olla kaivamatta esiin vanhoja jauhoja. Ovat kovin pilaantuneita. Mutta yritykseksi Reinolle taitaa jäädä syöttää Esa A. Luukkaiselle sellaista, joka ei Esalle maistu. Esan vastaus löytyy Nelosista. Joten se riittänee Reinollekin.

Reino kaivoi esiin Karjalan Maan jutun, joka on päivätty 3.5.2005. Onko jutulla tarkoitettu kirkastaa Olli Riikosen tietä pois Tohmajärveltä vai sementoida hänet ikuiseksi kunnanjohtajaksi Tohmajärvelle? Mene tiedä.

Juttu uutisoi Olli Riikosen valinnan Tohmajärven kunnanjohtajaksi. Kirjoituksessa kerrotaan, että Olli Riikosen valintaa kannattivat puheenvuoroissaan: Tuomo Eronen kepu, Matti Majoinen kepu, Aarne Laasonen KD, Kaija Ollikainen kokoomus, Esa A. Luukkainen kepu/sit, ja allekirjoittanut Veijo Tuunanen SDP/sit.

Reino Löppönen taisi olla vielä silloin niin pieni tekijä kepussa, ettei hänen puheenvuoroaan toimittajat noteeranneet tai sitten hän vaikeni mielipiteestään. Muita puheenvuoroja kuin yllämainitut ei lehtijutussa mainittu.

Miten on tänään kannattajien mielipiteet? Tuomo Erosen nimeä ei näkynyt Olli Riikosen eduskuntavaalien kannattajaluettelossa. Vähän Tuomoa nykyisin näkyy muutenkaan. Kaija Ollikainen ja Aarne Laasonen tuskin enää voi laskea Riikosen faniryhmään. Aino Ollin kannattaja lehtijutussa mainituista taitaa olla enää Matti Majoinen. Esa A. Luukkaisen mielipiteen löytää nelosista ja minä kerron nyt omani, jonka olisin jättänyt kertomatta, ellei Reino Löppönen olisi tahtonut kääntää puukkoa selässäni.

Pidin Olli Riikosta kannatuspuheenvuorossani iältään sopivimpana. Arvostin Riikosen yhteiskunnallista kokemusta maakunnan ja valtakunnan tasolla eniten omaavana henkilönä hakijoista. Taisinpa vielä perustella kantani.

Kas kummaa. Sen minkä tuolloin sanoin, pitää paikkansa vielä tänäänkin. Kokemus on vain osoittanut, ettei noilla ansioilla vielä Tohmajärvenkään kokoista kuntaa pysty kunnolla johtamaan. Esteenä näyttävät olevan henkilökohtaiset ominaisuudet. Niitä ei aina näy hakutilanteessa. Ei ainakaan, jos niitä ei haluta näyttää.

Yleensä olen pyrkinyt virheeni korjaamaan, kun aihetta on löytynyt. Edellä olevaan olen pyrkinyt vastaamaan kirjoituksillani eri lehdissä, mutta ennen kaikkea tällä blogillani.

Annan lukjoilleni mahdollisuuden arvioida olenko ”korjauksissani” onnistunut.

Ei kommentteja: