tiistai 28. syyskuuta 2010

Mainoksillako Helli markkinoi?

Minulle on kerrottu, että Helli on käyttänyt aikaisemmin mainostoimistoa ilmoitusten laatimiseen, joilla on pyritty hankimaan seudulle virkalääkäreitä. Yhteispalavereissä on kiinnitetty erikoisesti huomiota lehti-ilmoitusten väreihin. Että silleen.
Karjalaisen mukaan nyt Kiteellä on meneillään markkinointiviestintäsuunnitelma, jossa Helli on yhtenä mukana olijana. Hellin kohdalta mukana oloa perustellaan mm. Hellin vakiinnuttamisen takia. Mitähän se mahtaa tarkoittaa?
Ei Hellillä luulisi asiakkaista olevan puutetta. Sillä on myös osaava kunnilta peräisin oleva henkilöstö. Herää kysymys mistä on kysymys.
Ei markkinointiviestinnällä puhelinpalveluja voida korjata. Ei lääkäritilanteeseen saada parannusta. Tuskin talousasiat korjaantuvat plus-merkkisiksi.
Mielenosoittajat ovat ilmoittaneet kantansa mitä mieltä ovat Hellistä. Eikö se pitäisi ottaa huomioon?
Omana vaatimattomana mielipiteenäni suosittelen Hellin johtoa kuuntelemaan kuntalaisia ja siinä sivussa katsomaan peiliin. Josko sieltä näkyisi korjattavaa.
*******
Kiteen kaupungin valtuustolle jätettiin aloite, jossa halutaan muuttaa Hellin johtosääntöä. Erityisesti lääkäreiden asemaa halutaan parantaa organisaatiossa. Vihdoinkin.

Seuraavassa lyhyt lausuma sopimusbumahkasta.
Yhteistoimintasopimuksessa lukee: "Liikelaitoksen tehtävät ja ratkaisuvalta määritellään johtosäännössä. Liikelaitoksen johtosäännön hyväksyy Kiteen kaupungin valtuusto. Johtosäännöstä pyydetään sopimuskuntien lausunnot."

Oma jo sata kertaa julkituotu mielipitee on, että niin Yhteistoimintasopimus, peruspalvelusopimus, yhteislautakunnan ja Hellin johtosäännöt on kirjoitettava kaikki uusiksi. Nyt ne ovat ristiriitaisia keskenään ja ovat iänikuisen kiistelyn kohteina. Pumahkoista on poistettava maininnat seutuvaliokunnasta ja seutuvaltuustosta. Niiltä molemmilta puuttuu omatkin johtosääntönsä ja toimivaltamäärittelyt. Lisäksi seutuvaliokunta on ottanut itselleen tehtäviä, jotka kuuluvat selvästi luottamushenkilöille. Eivät kunnanjohtajille.
Kiteenläisten aloitteen pohjalta on ryhdyttävä kokonaisvaltaiseen terveys- ja vanhuspalvelujen uudelleen järjestelyyn, jossa palautetaan luottamushenkilöt heille kuuluviin tehtäviin. Vastuu heillä jo onkin.



Ei kommentteja: