torstai 9. syyskuuta 2010

Kiukutellaanko vakavilla asioilla?

Olen lehtitietojen varassa. Karjalainen otsikoi kissan kokoisilla kirjaimilla: "LAHTELA EI OLE EHDOKASLISTALLA".
Jos kysymyksessä olisi joku muu Lahtela kuin kiteeläinen Esa Lahtela, joka on ollut varsinainen ääniharava Keski-Karjalassa, tuskin olisin asiasta kirjoittamassa mitään.
Olen antanut itselleni kertoa, ettei Esa Lahtela ole ollut Pohjois-Karjalan demeripiiriläisten erityisessä suosiossa. On näet niin, ettei aina aate liitä liittämään yhteen, vaan taustalla saattaa olla henkilökohtaisia tavoitteita kamppailtaessa paikasta auringossa. Myös ns. henkilökemiat saattavat ryöpytä yli järkevän toiminnan.
Saattaa olla myös taustalla niin, ettei herroittuva demariporukka Helsingissäkään arvosta Lahtelaa tarpeeksi salonkikelpoiseksi. Ei osaa kieliä eikä pitää kippurassa pikkusormea kahvikupin rivassa. Tämä tietäen Helsingistä katsoen voidaan hyväksyä Lahtelan poisjäänti syitä kyselemättä ehdokaslistalta ,vaikka ääniä menetetäänkin. No, se ei näytä demareita haittaavan muissakaan toimissa.
*****
Lahtelan itsensä antamat kommentit listalta puuttumiseensa eivät ole tiedossani. Karjalaisen jutusta ja SDP:n piirin toiminnanjohtajan lausumista käy ilmi, että kiukuttelusta on kysymys. Kuka kiukuttelee enemmän Esa Lahtela vai toiminnanjohtaja Reijo Jeskanen, selvinnee aikanaan.
Ilman vaikutuksia kiukuttelu ei voi jäädä. Kuka häviää? Eläkkeelle lähtevä Reijo Jeskanen vai mielestäni taitamattomasti asiassa toiminut piirihallitus.
Esa Lahtelan voittoa tai häviötä on vaikea arvioida. Halusiko hän hän jättäytyä pois ehdokaslistalta ja samalla osoittaa jotain demareiden toimintakyvystä vaaleja ajatellen.
******
Spekulaatioille jää paljon tilaa. On selvää, että jos Lahtelan henkilökohtaisilla ominaisuuksilla hankitut äänet jäävät demareilta saamatta, se näkyy täällä vaalituloksessa. Ja näkyminen voi olla epämiellyttävää demareille.
Entä jos hän tekee loikan. Väärin kohdeltu, jos se on kysymyksessä, saatetaan hyväksyä äänestäjien puolelta.
Odotellaan mitä asiasta seuraavaksi kuullaan. Jo nyt on selvää, että asiassa on toimittu taitamattomasti kaikilla asiaan vaikuttavilla tahoilla. Palataan asiaan myöhemmin.

Ei kommentteja: