keskiviikko 25. elokuuta 2010

Miksi ei meillä?

Seuraava on lainaus tämän viikon Helsingin Sanomista:
"LAMA LEIKKAA LÄÄKÄRIPULAA."
" Lähes missään kaupungissa ei enää kärsitä pahasta lääkäripulasta."
" Kuntien lääkäritilannetta ovat parantaneet myös kuntien omien menettelytapojen muutokset. Kunnat ovat ottaneet oppia vuokralääkärifirmojen toimintatavoista ja tarjoavat nyt lääkäreille mahdollisuutta joustaviin työaikoihin. (Mediauutiset 20.8.)"
"Nyt monissa kunnissa tehdään lääkäreiden kanssa sopimuksia, joissa neuvotellaan palkan lisäksi erikseen myös työajoista ja päivystyshalukkuudesta. Osa lääkäreistä ei päivystä lainkaan, mutta osa ottaa päivystyksiä hanakastikin, sillä jossain kunnissa niistä saa jo paremman korvauksen kuin vuokralääkärifirmalta."
*****
Asia ei pitäisi olla uusi Päivi Hakuliselle eikä Airi Turuselle. Asiasta olen puhunut sos.- ja terveyslautakunnan kokouksessa ja esittänyt käyttöön otettavaksi myös Hellissä. Varsinkin Airi Turunen vastusti ajatusta, sanoen, että silloin lähdettäisiin "kilpalaulantaan".
Monissa muissa lautakunnan kokouksissa on puhuttu tarvetta saada lääketieteellistä osaamista myös lautakunnan kokouksiin ja Hellin johtokuntaan. Luottamushenkilöt ovat ilmaisseet tällaisen tarpeen. Virkamiespuolelta asiaa ei ole pidetty tarpeellisena muuttaa nykyisestä.
Kysyä sopii riittääkö ammattiaan kunnioittavalle lääkärille istua Hellin johtokunnan kokouksissa kuunteluoppilaana ilman puheoikeutta, kun maallikot päättävät miten terveys- ja vanhusasioita pitää hoitaa.

4 kommenttia:

Rita kirjoitti...

hohhoijjjaaa! enpä tiijjä missä on tuo kilpalaulanta van tuo airi turunen sais kyllä painuu sinne ja viijjä hovinsa narreineen männessään. tuskinpa lääkäritilanne siittään huononisi...

Rita Tynkkynen, 26.8.2010 klo 6.44

Rita kirjoitti...

noh, nyt mie yritän olla vitsikäs: missähän on sekkii käpälämäki? männäänkö sinne piä kolomantena jalakana? ehe ehe heh ;-/

Rita Tynkkynen, 26.8.2010 klo 8.00

Keski-Karjala kirjoitti...

Virkalääkärille kannattaa suoda hyvät olot ja maksaa melkein mitä vain. Sitoutunut, pitkäaikainen virkalääkäri oppii tuntemaan asiakaskunnan, jota kautta ennalta ehkäisevä vaikutus ja edelleen erikois-sairaanhoidon tarpeen pienennys tuovat merkittävimmän edun. Näennäisesti suuri lääkärin palkka ei olekaan menoerä, vaan suuri menojen pienentäjä.

Rita kirjoitti...

Hyvin sanottu, kitteenkirkastaja. Noinhan se menee. On vain yksi MUTTA. Kun tavoite on ihan jotain muuta kuin tuo kirjoittamasi - niin näinhän se menee ja kansa maksaa - henkiriepu repaleineen on sitten kallista lystiä vaan sitähän ei lasketa kun sillä ei ole arvoa. Toivotan tervemenoa sinne kilpalaulantaan päättävän terveyskeskuksen. ÄLLYYTSIE!

Rita Tynkkynen, 26.8.2010 klo 12.10