keskiviikko 4. elokuuta 2010

Ministeri Rehula pelastajaksi

Onko tähän jo tultu, ettei omat pysty enää käytännön asioita hoitamaan. Keski-Karjalan terveyden hoito ei Rehulan vierailusta juuri mitään kostunut. Kaupungin johtaja Kirsi Hämäläinen katsoi viisaammaksi lähteä vuorotteluvapaalle. Akkujako lataamaan? Uskallan sanoa, että taitaa olla enemmän karkumatka päivän ongelmien hoidosta. Kunnanjohtaja Olli Riikonen etsii koloa mihin päänsä pistäisi. Tuleva yritys näyttää olevan eduskunta. Sinnekin voi päästä vain keikauttamalla joku toinen jakkaralta. Vaikeaa.
Ei ihme, että keskustalaisten uskoa tulevaisuuteen on kutsuttu vahvistamaan "pätkäministeri" Juha Rehula. Hän ilmoittikin kyseisen tehtävän kiinnostavan. No, kyllä varmasti. Reppu heiluu ministeriön naulakossa ja jos sen haluaa pysäyttää pitää tehdä monta matkaa.
Ministerin vierailu ei antanut Keski-Karjalaan mitään. Hänen kannanottonsa eivät voineet olla muuta kuin hänelle valikoidusti suodatettuja. Mitä järkeä on kehua hillittyä kustannusten nousua Hellissä ja samalla unostaa mainita, että palvelut ovat hillittömästi supistuneet. Supistus koskee lääkäreitä ja heidän palvelujaan.
Rääkkylän asioista olisi, niin ministeri kuin onkin, viisainta pitää näpit irti, niin pitkään kuin on voimassa nykyinen kuntalaki.
Muilta osin en viitsi ministerin vierailua kommentoida. Esa A. Luukkainen on sen tehnyt Nelosten pääkirjoituksessa. Ja minäkin kirjoitin jotain Karjalaisen mielipidepalstalle.
Tämmöisiä ministerivierailuja on odotettavissa tulevaisuudessa aina vaaleihin asti. Sitten ne jostain syystä muutamaksi vuodeksi loppuvat. Pitääkö ne meitä täysin hölmöinä? Ilmeisesti.

Ei kommentteja: