maanantai 30. elokuuta 2010

45 minuuttia valtuusto parsi ja paikkasi

Vanhojen kiinteistökauppojen sisältövirheitä korjailtiin ilman puheenvuoroja. Neljällä varavaltuutetulla vahvistettu valtuusto antoi Saila Partaselle eron sosiaali-ja terveyslautakunnan jäsenyydestä. Perusteluksi hän oli merkinnyt työtehtäviensä muuttumisesta johtuvat jääviystilanteet.
Saila Partanen on valittu Kiteelle rakennettavan uuden palveluasumisyksikön johtajaksi. Yksikön omistaa ja rakentaa kuin myös sisällön tuottaa helsinkiläinen Mehiläisen konserniin kuuluva yritys.
Jääviydestä voi sanoa, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Partanen on toiminut myös Hellin työryhmässä, joka pyrkii hankkimaan lääkäreitä Helliin. Se siitä jääviydestä.
*****
Saila Partasen tilalle valtuusto valitsi jäljellä olevaksi toimikaudeksi kokoomuksen Vilja Laurilan. Taitaa olla koulutukseltaan sairaanhoitaja hänkin. Paremmin en Vilja Laurilaa tunne. On ensimmäisen kauden valtuutettu Tohmajärvellä.
Reino Löppönen piti keskustan puolesta "nimityspuheen". Kyllä hän Vilja Laurilaakin piti hyvänä ehdokkaana lautakuntaan. Eniten puheenvuorossa hän toi esiin sitä jaloa tapahtumaa, jota keskusta puolue osoitti kokoomusta kohtaan. Ensin meinasi tulla minullekin kyynel silmään jalosta teosta, mutta puheen jatkuessa rupesi etomaan. Näin pienestäkö se Tohmajärven loistava tulevaisuus terveydenhoidossa onkin kiinni?
Antero Nenosen piti tietenkin ottaa kantaa. Onhan hän sanojensa mukaan viisikon johtava henkilö. Puheenvuorossaan Nenonen totesi hyvänä asiana, että keskusta on lopultakin tullut järkiinsä. Lausumalla hän lienee tarkoittanut, että kokoomuksen olo valtuustossa on huomattu.
******
Kokouksen puheenvuorot pidettiin lähes yksinomaan valtuustoryhmittymä viisikon toimesta. Tässä kunnostautuivat erityisesti Aarne Laasonen ja Antero Nenonen.
Lähes kahdenkymmenen puheenvuorojen sarjan aloitti Aarne Laasonen omasta valtuustoaloitteestaan, joka koski kunnan metsämaanmyyntiä Mika Piiroiselle. Laasosen mielestä kauppaa olisi pitänyt virkamiesten lähteä vetämään edelleen. Kauppa olisi pitänyt Aarnen mielestä tehdä. Laasonen tekikin asiasta vastaesityksen.
Vastaesitystä kiirehti monisanaisesti Antero Nenonen kannattamaan. Tilanne synnytti hämmennystä ja puheenvuoroja muiden valtuutettujen keskuudessa. Nähtiin, ettei johtosäännöt, tuskin kuntalakikaan antaisi mahdollisuutta edetä viisikon esittämällä tavalla.
Lokulta Aarne Laasonen vesitti vastaesitystään ja sanoi sen olevan enemmän ponnen luontoinen. Heti perään Antero Nenonen muutti aikaisemmin esittämäänsä kannatusta. Nyt hän sanoi kannattavansa Laasosen ponsiesitystä.
Ymmärrä tällä kertaa Matti Majoisen toimia puheenjohtajana. Hän teki viisaan asiankäsittelylopetuksen. En saanut selvää tuliko päätökseen ponsi evääksi vai ei. Asialla ei ole mitään käytännön merkitystä.
******
Mitenkähän olisi, jos otttaisiin kansalaisopiston opetusohjelmaan yhdistys- ja kokoustoiminnan alkeet. Esitin sitä viisitoistavuotta sitten kansalaisiopiston silloiselle sihteerille. Hän sanoi, ettei sellaista Tohmajärvelle tarvita. Täällä kokoukset pidetään omalla tavalla. Mitä lie tarkoittanut. Mutta niin pidetään. Sen osoitti taas eilinen valtuuston kokous.

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Juu ei hah haa... §;-D

Rita Tynkkynen, kuin viimeistä päivää (elokuuta,2010) klo 14.15