sunnuntai 8. elokuuta 2010

Kuka edustaa ja ketä.

On pakko palata lyhyesti taannoiseen Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehulan vierailuun Keski-Karjalaan, joka osoittui erityisesti Tohmajärven terveyskeskukseen. Moni on kysynyt minultakin, miksi Tohmajärven terveyskeskukseen. Eikö Hellin hallinto ja pääpalvelupaikka olekaan Kiteellä.
Sanokaapa se. Minä en tiedä asiasta mitään muuta kuin mitä lehdistä olden saanut luka. Vaikka olenkin sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen. Kokouksissa asiaa ei ole edes sanallakaan sivuttu.
*****
Ihmettelyn aihetta vierailusta on jäänyt varmasti monelle muullekin lautakunnan jäsenelle. Kuten siitä, miten Keski-Karjalan kuntien ja sosiaali- ja terveyslautakunnan allekirjoittamassa muistiossa, jota lautakunnan jäsenet eivät ole edes nähneet otetaan kantaa asioihin, joista tietää vain pieni valikoitu sisäpiiri. Sitten muistio luovutetaan evääksi kaikkien nimissä ministerille.
Missä olivat muiden kuntien johtajat? Rääkkylän kunnanjohtajaa ei oltu lehtitietojen mukaan informoitu asiasta eikä kutsuttu paikalle. Tämän Rääkkylän kunnanjohtaja ilmoitti Karjalaisen mielipidepalstalla.
Paikalla olivat vain ne seitsemän Helli-uskovaista, joiden mielipiteet eivät yhdy välttämättä terveys- ja vanhuspalvelujen käyttäjien kanssa.
******
Oman tarinansa ansaitsisi ministeri Rehula. Hän pystyi tunnin tapaamisen jälkeen kehumaan Hellin maasta taivaisiin. Täytyy sanoa, että siinä on välkkymies. Ainakin minuun verrattaessa. Olen jo kohta kaksi vuotta etsinyt niitä hyviä kohtia Hellistä, joita sitä perustettaessa luvattiin. En ole löytänyt vieläkään. Lääkäritkin, joita Hellin aloittaessa oli vielä Tohmajärvellä ovat hävinneet. Tätä ilmeisesti ei ministerille oltu kerrottu. Eikä kai itse sitä huomannut.

Ei kommentteja: