sunnuntai 22. elokuuta 2010

Muutkin valittavat, ei yksin Tuunanen

Seuraavat tiedot olen poiminut Tiedoksi/Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta 17.8.2010 tiedotteesta:
Yksilöjaosto on käsitellyt ajalla 1.1. - 30.6.2010., 37 oikaisuvaatimusta.
Samana aikana on yksilöjaosto jättänyt käsittelemättä 23 oikaisuvaatimusta.
Muutoksenhakuja hallinto-oikeudelle on tehty 3 kpl.
Kanteluja ja selvityspyyntöjä on tehty 4 kpl. (Oikeusasiamiehelle ja aluehallintovirastolle.)
Muutoksenhakuja Kuopion hallinto-oikeuteen v. 2009 toimeentulotuesta on tehty 3 kpl.
Vuodelta 2008 tehdyistä asukaspalvelumaksuja (10 valitusta) on korjattu.
Vammaispalveluista on hallinto-oikdeuteen valitettu 2 kertaa.
Lisäksi hallinto-oikeuteen on valitettu kotipalvelumaksusta, turvapuhelinmaksusta ja tehostetusta palveluasumisesta. Näistä yhteensä 5 valitusta.
Kanteluja ja selvityspyyntöja ovat kuntalaiset lähettändeet Itä-Suomen lääninhallitukseen yhteensä 11 kpl.
*****
En ota kantaa onko valitettu liikaa vai liian vähän. Häpeän jo näilläkin luvuilla vähiä valituksiani, joilla olen saanut ansaitsematonta julkisuutta. Nämä valittajat ovat jääneet vähälle huomiolle. Tai paremminkin heidän asiansa. Tässäkin niitä käsitellään vain numeroilla.
Mitä sitten nämä "valitukset" kertovat. Valitetaanko turhasta vai vääristä palveluista tai huonosta kohtelusta?
Työtä ne ainakin aiheuttavat asioita käsitteleville. Sitä ei pitäisi surra. Ollaan vielä toistaseksi oikeusvaltiossa, jossa päätöksistä saa valittaa. Tämä tiedoksi niille parille puheenvuoron käyttäjälle, jotka kysyivät pitääkö sitä lakia noudattaa aina niin pilkulleen.
******
Tähän loppuun sosiaali- ja terveyslautakunnan 127 § päätös "Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen Keski-Karjalan yhteistoiminta alueella - työryhmän nimeäminen."
Työryhmään nimettiin Seija Hovi, Helena Kanninen, Pirjo Korpelainen, Marjo Simonen, Sirpa Kojo, Arja Janhonen, Tuula Karppinen, Henna Hämäläinen, Heli Haverinen, Pirjo Rinne ja yhteyshenkilöksi lautakuntaan päin Laila Eronen.
Siis 11 naista eikä yhtään miestä. Kun tämmöisen yhden sukupuolen käytöstä aikaisemmin mainitsin esittelijä Päivi Hakuliselle hän sanoi, ettei miehiä ole käytettävissä. Kun hän ei näytä huomioivan tasa-arvolakia, niin siinäkin olisi valituksen paikka. Perusteeksi voisi laittaa, ettei ainakaan minulta ole kysytty mukaantulosta. Henkikirjoissa kuljen vielä kaksilahkeisten joukossa. Mutta turha mikä turha. Kuka se muuten virkamiestensä laillisuus asioita valvoo kunnassa. Onkohan se kunnanjohtaja. Juu, kyllä se on hän.

1 kommentti:

Matti Kosonen kirjoitti...

Saattaahan tietysti olla että Päivi Hakulinen on unohtanut, että lautakunnassa on seitsemän varsinaista mies jäsentä. Olisihan se näyttänyt yritykselle kunnioittaa tasa-arvolakia jos siihen olisi valittu edes yksi mies. Tietysti tähän nykyiseen valintaan saattoi vaikuttaa muut ansiot... Kannattaa sinunkin Veijo alkaa hokea Helli on hyvä, Helli on hyvä, Helli on hyvä... niin kyllä sinutkin sitten valitaan johonkin.