sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Taasko mutkat suoriksi?

Tohmajärven kunnanhallituksen esityslistalla on tänään kuntalaisen aloite, jonka on allekirjoittanut yli 2% äänioikeutetuista kuntalaisista. Aloitteessa kysytään valtuutetuilta onko kunnanjohtaja Olli Riikonen toiminut tehtävässään kuntalaisten parhaaksi ja nauttiiko hän valtuutettujen luottamusta. Jotain tämmöistä se käsitteli.
Karjalainen on ylimalkaisesti uutisoinut aloitetta. Viimeksi tänään kunnanjohtajan valokuvan kera.
* * *
Luin esityslistalta päätösehdotuksen ja sille perusteet. Ja hämmästykseni oli taas suuri, mutta ei todellakaan ensikertaa.
Päätöstä tehdään puheenjohtaja Leena Väistön selonteon pohjalta. Ensimmäinen hämmästys. Miksi ei hallintojohtaja Matti Ikosen päätösehdotuksen pohjalta? Mielestäni hän ei ole esteellinen.
Kunnanhallituksen luottamusta kunnanjohtajan toimiin ei ole kysynyt kukaan. Sitä ei tässä vaiheessa tarvita. Se on täysin turhaa. Yhtä kuntalain vastaista on esittää nyt esitetynlaisella päätösehdotuksella valtuustolle asiaa loppuun käsitellyksi.
* * *
Koko kuntalaisten aloitetta on lähdetty kunnassa viemään omituisella tavalla. Miksi?
Eikö hallituksen puheenjohtaja Leena Väistö ole tutkinut kuntalakia, kun on moiseen tehtävään ryhtynyt. Onko hänet asetettu bulvaaniksi hankalassa asiassa. Vai mitä hän selonteollaan hakee.
Katsotaan mitä hallituksen kokouksessa tänään päätetään. Jos asia etenee selonteon pohjalta pyyhitään sillä kuntalakia pahemman kerran. Toinen vielä suurempi loukkaus moisesta päätöksestä osoittuu kuntalaisia kohtaan. Heitä ja heidän mielipiteitään eivät luottamushenkilöt tahdo kuulla.
Palaan asiaan hetimiten hallituksen kokouksen jälkeen.

Ei kommentteja: