lauantai 6. lokakuuta 2012

Vaalituvat avautuvat

Tohmajärvi on monella tavalla huomion polttopisteessä. Valtakunnallisesti jopa TV-uutisissa. Ei kovin positiivisessä mielessä. Kysymyksessä on tietenkin kuntalaisten sote-palvelut ja niiden mahdollinen luisuminen yksityisen yrityksen huomaan.
Menevätkö palvelut Attendolle riippuu valtuutetuista ja valtiovallasta, jolla viime kädessä on mahdollisuus sanoa stop ulkoistamiselle.
******
Kuntavaaleissa tullaan kysymään kuntalaisilta, mitä mieltä he ovat niin sote-palveluista kuin muistakin kunnan palveluista. Vaalit ovatkin ainoa kerta neljään vuoteen, jolloin kuntalainen voi vaikuttaa kunnallisten asioiden hoitoon.
Tänään avattiin Kemieen kaksi vaalitupaa. Demarit esittelevät toimintaansa menneeltä valtuustokaudelta ja katsastavat tulevaisuutta.
Demareillä on vaalitupa vanhalla paikalla entisessä E-kioskissa aina vaaleihin saakka. Keväällä paikalla myytiin jonkun yrittäjän toimesta viimeksi kukkia. Tieto osoitteeksi.
Vaalituvalla tarjotaan perinteiseen tapaan kahvia ja esitellään tietenkin valtuustoehdokkaita. Pannu on kuumana klo 9 - 13.
Kokoomus pitää Toivo-talkoitaan Kaivolla. Keskusta kiertää kuulema kylillä.
******
Valtakunnan media kiinnostuu yleensä näistä susirajan takaisista asioista vain jos asia liippaa jotain merkittävää. 
Hesarin 5.10.2012 numero oli merkittäväksi katsonut Attendon ja Tohmajärven kunnan välisen sote-sopimuksen tekeleen. Tekeleen siksi, ettei siitä vielä ole tehty lopullista päätöstä.
Tohmajärveläisittäin merkittäväksi katson Hesarin juttuun liittyvän kuuden palstan levyisen valokuvan. Kuvassa on Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen, Rääkkylän kunnanjohtaja Yrjö Eronen ja tohmajärveläinen kunnanvaltuutettu Ritva Simonen (sd).
Tiedän, että jos Attendon palveluista keskusteltiin kuvassa, niin  kritiikittä ei yksityistäminen varmasti jäänyt.
******
Merkittävää julkisuutta sai Tohmajärvi osakseen MTV:n uutisissa samana päivänä. Ja tietenkin sote-palveluista.
Haastateltiin päättäjiä ja tavallisia palvelujen tarvitsijoita. Kunnanjohtaja Olli Riikonen oli vakavana. Elli Aaltonen varovaisen kriittisenä ja haastateltavat tavalliset kuntalaiset olivat tyytymättömiä.
Tähän sopii hyvin muistikuva muutaman kuukauden takaa. Silloin ministeri Anu Vehviläinen kiitti ja kehui tohmajärveläisten hyviä sote-palveluita. Kohta tuli toinen ministeri. Tällä kertaa Rehula. Hän meni mielestäni vielä ohi Vehviläisen kehujen.
Mitä he nyt sanoisivat, jos tulisivat tarkastusmatkalle . Matkalle, joka silloin haiskahti tilatulta. 
Katsotaan mitä tapahtuu nyt, kun kuntalaiset saavat sanoa sanottavansa. Ans kattoo.



Ei kommentteja: