keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Keskustan välikysymys keskustelusta

Seurasin tänään TV:stä eduskunnassa käytävää välikysymys keskustelua. Ja miten ollakaan, Tohmajärven kunta ja sen kunnanjohtaja Olli Riikonen mainittiin Timo Soinin puheenvuorossa. Eikä tietenkään myönteisessä mielessä. Kysymyksessä kohdaltamme oli sote-palvelujen yksityistäminen.
Soini antoi Keskustalle sapiskaa kysyen miten on mahdollista, että valtuuston yksinkertaisen enemmistön Keskusta Tohmajärvellä yksityistää keskustalaisen kunnanjohtajansa Olli Riikosen johdolla Tohmajärven sote-palvelut ja puhuu muuta eduskunnassa yksityistämisestä?
Sitä sopii ihmetellä muidenkin.
******
Keskustalaiset Anu Vehviläinen ja Juha Rehula eivät puheenvuoroissaan kiinnittäneet Soinin puheen vuoroon huomiota.
Heillä olisi ollut tietoa Tohmajärven sote palveluista. Molemmat vierailivat ilmeisesti Olli Riikosen kutsusta Tohmajärvellä tutustuen Helli-liikelaitoksen erinomaisiin palveluihin.
Molemmat niin Vehviläinen kuin Rehulakin kehuivat Tohmajärven sote-palvelut erinomaisiksi. Rehula ei tarvinnut tutustumisaikaa kuin muutaman tunnin. Siitäkin taisi suurin aika mennä kahvia juodessa.
Olisi ollut mielenkiintoista kuulla miten nyt ollaan luopumassa yksityisen virman hyväksi erinomaisista palveluista.
Selitykseksi kehuista voi olla, että molemmat vierailut tehtiin ennen eduskuntavaaleja.  Niissähän kunnanjohtaja Riikonen ehdokkaana.
Anu Vehviläisen soisi muistelevan ministeriaikaisia ratkaisujaan. Vaikkapa laivaliikenteen hiilijalan jälkiä seuraten. 

Ei kommentteja: