sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Olin lauantaina näytillä

Demarit tarjosivat lauanataina grillimakkaraa S-Marketin parkkipaikalla. Siellä seistä törötin minakin. Ilma oli kaunis mutta kylmä viima iski luihin ja ytimiin. Piti kesken tilaisuuden hakea kotoa hanskat.
Yleisöä voi sanoa olleen paikalla runsaasti. Makkarat maistuivat ja tarinaa iskettiin. Päällimmäisinä tietenkin sote-palvelut ja niiden yksityistäminen.
En tiedä, missä ovat ne kuntalaiset, jotka pitävät Helli-sekoilua ja lääkäripalvelujen siirtämistä yksityiselle virmalle hyvinä ratkaisuina. Kenenkään muun kuin keskustalaisten luottamushenkilöiden en ole kuullut kehuvan Helliä ja nyt yksityistämistä. 
Ei kaikki keskustalaisetkaan toki kehu. He ovat hiljaa ja tyytyvät ja tekevät sen minkä puoluejohto on katsonut oikeaksi.
*******
Edellä olevat tapahtumat huomioiden tulevien vaalien lopputulosta on vaikea ennustaa. Varsinkin kun kuuntelee mitä mieltä kuntalaiset ovat katuhaastatteluissa. Vai pitäisikö kirjoittaa katuhaistatteluissa.
Vaalikopissa ollaan kuitenkin yksin. Siellä voi aate sumentaa ja ääni voi lipsahtaa vastoin omia tarkoituksia ja tarpeita.
Tohmajärven tulevaisuuden voi sanoa olevan nyt käytävien vaalien varassa. Jos jonkin puolueen yksinkertainen enemmistö toteutuu, tietää se, jos mennyttä katsoo, puolen kuntalaisten jäävän sivuun päätöksenteosta. 
Tohmajärvellä juskin Jytky onnistuu. Tuskin Kokoomukasenkaan menestykseen moni uskoo. Keskustan hegemonia kunnassa jatkuu. Osaahan Keskusta pitää otteessaan Perussuomalaisia kuin Kokoomustakin. Se on nähty.
Ainoaksi muutos voimaksi jää siis Demarit. Jos muutosta kuntaan halutaan on vain demareilla siihen mahdollisuus.  

Ei kommentteja: