tiistai 2. lokakuuta 2012

DEMARIT JATKAVAT JOHDONMUKAISTI LINJALLAAN

Demarien onkin syytä pitää linjansa. Ensiksikin se on kuntalaisten mielipiteet huomioiden tähdellistä. Kuntalaiset ovat saaneet kyllikseen Helli-sekoilusta. Nyt on tulossa sote-palvelujen yksityistäminen. Se löisi lukkoon terveys- ja vanhuspalvelut n. viideksi vuodeksi. Luottamushenkilöt eristettäisiin täksi ajaksi vaikuttamasta sote-palveluihin.
Demareiden kannattaa pitää linjansa ja tehdä työtä kunnallisten palvelujen puolesta. Vaikka se ei nykyisten poliittisten voimasuhteiden vallitessa saakkaan kääntymään venettä kuntan omien palvelujen puoleen, jättää se merkin, että ainakin on yritetty.
Tuntuu hurjalta miten kunnanjohtaja ja valtuuston enemmitö valtuustokauden viimeisinä päätöksinä lyö lukkoon asioita, jotka sitovat tulevat valtuutetut päätöksiin, joita tuskin voi pitää ainakaan kauaskantoisina. Keskustan vahvat (näkyvissä olevat) luottamushenkilöt hyppäävät tulevissa vaaleissa laivasta vapaaehtoisesti. Onko se merkki jostain. Ei ainakaan siitä neljä vuotta toitotetusta vastuun kannosta.
Nyt otetaan mittaa miehistä ja naisista, kun valtuusto kokoontuu päättämään yksityistämisestä. Oman suolansa soppaan saattaa tuoda vielä valtiovalta.
Nyt ollaan tilanteessa, josta näkyvää on jäänyt vain kuluissa. Kuka kertoo ylimääräiset kulut, jotka ovat syntyneet vouhotuksesta sote-palvelujen ymmärillä. Voisiko Kuntamaisema sen laske. Mukaan lukien omat kulunsa.

Ei kommentteja: