torstai 11. lokakuuta 2012

Tänään on radiopäivä

Pohjois-Karjalan radio tulee tekemään tänään kuntaohjelmaa Tohmajärveltä. Paikalle Uutisalasimen pihaan odotetaan tulevia kuntapäättäjiä.
On mielenkiintoista kuulla mitä sanotaan julkisuudessa ja mitä mieltä kuulijat siitä ovat verratessaan puheita todellisuuteen.
Pitää sinne mennä katsomaan ja kuulemaan. Harvoin radio vierailee Tohmajärvellä. 
Kiteellä pitää ensin ehtiä käymään. Jännittää onko Humalajoen silta paikallaan.
Viime aikaiset elkeet ennustavat, ettei paheksuttaisi vaikka silta purettaisiin. Yhteistyön merkeissä. Muuta näkyvää yhteistyötä Tohmajärven ja Kiteen kesken ei juuri olekaan.
*******
Aamun maakuntauutisissa redion puolella oli lyhyt haastattelu Tohmajärven kunnanjohtajasta. Häneltä kysyttiin mikä on määräaikaisten asema Attendon palveluihin siirryttäessä.
Vaihtohan pitäisi tapahtua vuoden vaihteessa. Sikäli mikäli valtuusto hyväksyy Attendon ja kunnan välisen sopimuksen.
Kuulin Riikosen sanovan jotenkin niin, että Attendo ilmoitti jne.
Olisin tahtonut kuulla kunnanjohtajan sanovan, että on sovittu jne.
Nyt jäi kytetään entistä enemmän tunne, että ollaan vietävissä. Ei enää edes sopimuskumppani.
 Pelkään määräaikaisten puolesta. Yksityiset perustavat tuottonsa yleensä palvelualoilla henkilökunnan määrään. Harvemmin palvelun laatuun. Se voi tietää kenkää määräaikaisille. Ja tehtäväkuvien muutosta muille. Muutenhan tämän tyyppiset muutokset eivät onnistu.
******
Tässä voisi tiedotusvälineille huomauttaa, ettei Attendon ja kunnanvälistä sopimusta ole valtuusto vielä hyväksynyt.
Toivottavasti valtuutetuista löytyy sen varran ryhtiä, että hyväksyvälle päätösehdotukselle tehdään hylkäävä vastaesitys.
Silloin vasta mitataan valtuutettujen kanta siitä miten kunnan asioita hoidetaan. 
Jää historiaan ne valtuutetut, jotka lopettavat kunnalliset terveys- ja vanhuspalvelut Tohmajärvellä. Kuin myös he, jotka haluaisivat palvelut pitää edelleen valtuutettujen hallittavissa.
Kuntalaisen kannattaa seurata miten valtuutettu toimii. Erikois seurantaa kannattaa panna ne valtuutetut, jotka luopuvat valtuustopaikastaan.

 

Ei kommentteja: