keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Aina sattuu ja tapahtuu

Reino Löppöselle kiitokset blogini ja Nelosten mainoksesta. Lukija lisäys tällä kertaa oli 30%. Nyt pitää koettaa vain vastata lukijoiden kiinnostukseen hyvillä kirjoituksilla ja aiheilla.
Löppösen kirjoitukseen on Nelosten pääkirjoituksessa jo otettu kantaa. Oman vastineeni annan Koti-Karjalan ja UutisAlasimen välityksellä.
*******
Tohmajärven kunnanhallituksen kokouksissa aina sattuu ja tapahtuu. Hallituksessa on 7 jäsentä. Viime kokouksesta jäsenistä poistui kaksi jäsentä. Siitä huolimatta kokouksessa Karjalaisen mukaan suoritettiin äänestys, jonka tulos oli 5-0.
Miten se on mahdollista? Kokemuksesta tiedän, ettei hallituksen kokouksissa enenkään ole noudateettu hyväksyttäviä kokouskäytäntöjä. Virkamiehet ohjaavat mikä päätös on hyväksyttävää ja mikä ei.
Korjausta nykymenettelyyn ei ole odotettavissa. Vain vaalit voivat saada jotain aikaan. Jos kohta nekään.
*******
Sirpa Suomalaisen selvitys keski-karjalaisten valtuutettujen mielipiteistä Hellistä oli kiitettävä suoritus. Vielä kiitettävämpi se olisi ollut, jos se olisi tehty keski-karjalaisten äänestäjien mielipiteistä.
Kiteeläisten nimilistat ja valtuutettujen aloitteet olisivat olleet suuremman mielenkiinnon kohteena kuin mitä ne saivat osakseen esim. Karjalaisen sivuilla.
Nyt kun valtuutettujen mielipiteet ovat tiedossa, lienee selvää jokaiselle, että tarttis tehrä jotain. Siitä vaan alkuun.
Samanlainen vaikea tilanne ratkaistiin Kalajokilaaksossa. Siellä Kallion johtaja Anne Knaapi-Lammiselle neuvoteltiin potkut. Syyksi sanottiin, että ilman potkuja Kallion palvelukseen ei olisi saatu lääkäreitä. Kallio on paikallinen kuntayhtymä.

1 kommentti:

Seppo P. kirjoitti...

Tulos 5-0. Voisihan se näinkin mennä. Äänestystulos 5-0 voisi tulla jos paikalla olleet viisi kunnanhallituksen jäsentä äänestävät kumoon esittelijän ehdotuksen. Mutta näinhän se ei mennyt, vai menikö. Pöytäkirjan lukeminen on joskus ihan mielenkiintoista.