sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Helli työllistää jo kaikkia

Kiteellä on tänään sekä kaupunginhallituksen, että valtuuston kokoukset. Pääasioina näyttää olevan Helli-liikelaitokseen liittyvät asiat.
Joko nyt ymmärretään, että Hellin hallinnossa on jotain häikkää. Ei sellaista kunnallista kokousta, jossa ei selviteltäisi Hellin sotkuja. Ja tämä koskee kaikkia Keski-Karjalan kuntia.
Tähän kun lisätään Markkinaoikeuden kanssa käydyt selvitykset ja lausunnot, niin eipä siinä juuri aikaa jää vanhusten tai sairaiden asioiden hoitoon.
Sitten on vielä se piilotyö, jota tehdään ulkopuolella kuntalaisten tietoisuuden. Lausuntoa lausunnon perään tulee Valvirasta ja Aluehallintovirastosta. (vai mikä se lie?)
Jokaiselle pitää tietenkin vastata. Kaiken kukkuraksi, kun omat päät eivät riitä, joudutaan käyttämään tuomareita papereiden väsäämiseen. Korvausta vastaan tietenkin. Ja kuka vastaa viuluista. Kuntalaiset tietenkin.
********
Tohmajärvellä taas lyhennetään demokraattista asiain käsittelyä. Valvira pyysi lausuntoa, Helliä koskien tietenkin. Kunnanjohtaja tapansa mukaan väsäsi lausunnon kunnan puolesta ja lähetti sen Valviraan 10.3.2011.
Tänään 14.3.2011 kunnanhallitus kokouksessaan hyväksyy lausunnon, joka on siis jo lähetetty. Siinä vähän on hallituksen jäsenillä vaikutusmahdollisuutta muuttaa lausuntoa tai saada mielipidettään kuulluksi.
Menettely ei ole uusi Tohmajärvellä. Mitä varten kokouksia pidetään, kun asioiden hoitoon näyttää riittävän kunnanjohtaja ja hänelle kuuliaiset "alammaiset".

1 kommentti:

Seppo P. kirjoitti...

Keski-Karjalan kuntien hallinnointi alkaa olla sen laatuista, että jos se on kuntalain kirjaimen ja hengen mukaista niin kuntalakia on muutettava. Siinäpä olisi tuleville kansanedustajille tehtävä jolla palveltaisiin kansalaisia ihan oikeasti.