torstai 31. maaliskuuta 2011

Tohmajärven hoivaosastosta pois 4 paikkaa

Tilajalautakunnan jäsenenä minua jäi vaivaamaan valtuuston kokouksessa tieto, että vasta aloittanut 20 paikkaisesta hoivaosatosta on poistettu neljä vuodesijaa.
Valtuutettu kysyi mikä tai kuka supistuspäätöksen on tehnyt. Tilaajajohtaja Päivi Hakulinen vastasi valtuutetuille, että tilaajalautakunta.
Olen yrittänyt pöytäkirjoista etsiä tällaista päätöstä. En ole löytänyt. Olen käynyt ja tiedustellut asiaa myös henkilöiltä, jotka päätöksen ovat täytäntöön panneet tai muuten olleet osallisena arvioni mukaan kyseisessä hommassa.
Vakaa käsitykseni on, että supistamispäätös on tehty virkamiestasolla ja taloudellisin perustein. Voiko näin tehdä tai onko se edes viisata, jätän tässä lukijan arvioitavaksi.
On muistettava, että kyseinen laitos toimi vasta 40-paikaisena vuodeosastona, josta se uuden huumassa pienennettiin 20- paikkaiseksi. Nyt parin kuukauden toiminnanjälkeen paikat supistettiin neljällä.
Saamani tiedon mukaan paikat ovat täynnä ja keskussairaalasta on jonoa pois kalleilta sakkopaikoilta. On myös muistettava, että valtiovalta rahoitti 20-vuodesijaista sairaalaa. Olipa tuo nimi nyt mikä hyvänsä. Onko mahdollista supistaa paikkoja virkamiesten toimesta ohi luottamushenkilöiden ja rahoittajan. ( Valtion )

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Taloudellisia perusteita arvelisin minäkin. Säästöjähän siitä tulee ihan pirusti kun supistellaan esim. oman kunnan hoitopaikoista.

Eipä tarvita palkkoja maksella hoitajillekaan. Ja täytyyhän ne jostain repäistä rahat siihen uuden tiedottajankin hommiin sekä uuteen puhelinjärjestelmään ja käräjiin yms. Siis terveydenhuollon resurssit kohilleen eli toimimattomaan tekniikkaan ja organisaatioon? Ei vahingossakaan "suoritusportaaseen" eli terveydenhuollon ammattilaisiin.

Monelle sairaalle ja vanhukselle on aika vaikeaa ymmärtää puhelinvastaajaa "mikäli haluat sitä valitse yksi, mikäli haluat tätä valitse kaksi, mikäli haluat tuota valitse kolme, jne...". Varmaan moni soittaja sulkee puhelimensa, kun ei tiedä mitä pitäisi painella eikä kerkiä tiedotteen perässä ymmärtämään kuulemaansa. Ja kas, kaikkein heikoimmat jättää soittamatta eli poistuvat ruuhkauttamasta puhelinjärjestelmää. Hyvä homma(-ko).

Ja voi niitä kuntouttavan vuodeosaston supistussäästöjä:

Kyllä se keskussairaala sitten muistaa aikanaan kirjeellä kuntia niistä "resursseista". Ja yllätyshän se tulee taas olemaan.

Hyvää aprillipäivää vaan kaikille tasapuolisesti :)