keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Hyvää takatalvea

Matkat on tehty. Kotimaan reissut menevät nykyään helposti ulkomaan matkoiksi. Niinpä minäkin piipahdin Virossa. Sanovat halvaksi maaksi. Mitenkä sen ottaa? Osalle on, osalle ei.
******
Reissun jälkeen ehdin jo pilkille. Komioita ahvenia Orivedellä. Meikäläisen suurin 460gr.
Oli meidän porukan kolmanneksi suuri. Ilmat olivat vaihtelevat. Välillä paistoi, välillä tuuli ja välillä satoi.
******
Helsingistä tullessa Nastolan paikkeilla otettiin meikäläisen autosta valokuva. Niitä on jos jonkin laisia katukuvaajia. Tämä oli tien poskessa. Saa nähdä milloin kirjetulee postissa. Voi olla, ettei siinä ole kuvaa. Lasku kuitenkin.
******
Neloset on näköjään ehättänyt kertomaan Hellin viime vuoden tilinpäätöksistä. Kuka niistä selvän saanee. Helli pyytää kuulema lisää 2 milliä.
Melkonen paukku, kun sanovat sen tulevan puun takaa. Minä en sano.
Oliko se lokakuu kun Hellin lisärahan pyynti oli 925000 euroa. Mistä lie rahan tarve muutamana kuukautena tuplaantunut. Tuskin Tohmajärven lääkäripalveluista. Ne ovat enemmällä kuin puolella supistuneet.
Tohmajärveläisten kai pitää kaivaa kuvetta. Kysykää nyt kuitenkin vaikka kunnanhallituksen jäseniltä: Leena Väistöltä, Katri Könöseltä, Teuvo Karjalaiselta ja Reino Löppöseltä miten se kunnanrahojen säästöhomma Hellissä etenee. Kunnanjohtajaa ei tässä vaiheessa saa häiritä. Annetaan hänen keskittyä vaalipuheitensa pitoon.
Niin, siitä lisärahan tarpeesta yli puolet osuu Tohmajärven kunnalle. Eli 1,1 milliä.
Näin on tämän päivän tilanne. Mikä huomisen? Siitä ei saa selvää erkkikään.

Ei kommentteja: