Onko tämäkään koko totuus? Hellin alijäämä viime vuodelta näyttää 2,1 milj.euroa. Tohmajärven osuudeksi tästä jälkilaskusta näyttää jäävän puolet.
Milloin ”velka” maksetaan, onkin jo sopimuskysymys. Kunhan ei vaan tarvitsisi kääntyä käräjille.
Yhteistoimintasopimuksessa, joka ymmärtääkseni on vielä alkuperäisessä muodossaan voimassa sanotaan Hellin tuloksen kirjattavan yli/alijäämätilille ja tulevan maksuun valtuustokauden lopussa.
Tosiasiassa sopimusta on rikottu ainakin silloin kun kunnat ovat antaneet Hellille ”ylimääräistä” kesken toimintavuosien. Muistan ketkä olivat innokkaimmat tilaaja/tuottajamallin sisäänajajat virkamieskunnassa ja luottamushenkilöportaassa. Heidän iskusananaan olivat Hellin tuomat miljoonasäästöt. Järjestelmän epäilijöitä he sanoivat vastuun pakoilijoiksi. Jo keskustelu Hellistä onnistuttiin estämään. Viimeistään hallituksien ja valtuustojen äänestyksissä. Nyt samat henkilöt sanovat tuotoksensa tuloksesta: ”Hillitöntä. Tällaista ei voi hyväksyä. Kestämätön, j.n.e. Pako kuntien korkeimmilta johtoportailta jatkuu. Samoin on Hellin ja siihen liittyvien korkeiden johtajien kohdalla. Lähtijät kutsuvat itseään osaajiksi. Yhtyvätkö esimerkiksi tohmajärveläiset veronmaksajat ajatukseen? Jos olen ajatuksissani oikeassa tietää kertamaksulla maksettuna Hellin viime vuoden ylitys parinpykälän verojen korotusta.
4 kommenttia:
Hillitöntä tosiaan, nuo Hellin tuomat miljoonasäästöt.
Ovatkohan himmeliorganisaatio konsultteineen tarkoittaneet omia tilejään. Kyllä noilla palkoilla päässee "miljoonakerhoon". Ja parhaiten se onnistuu kun säästetään suoritusportaasta, myös lääkäreistä.
On se sillä tavoin merkillistä, että terveyden/sairaanhoitoon ei palkata tai saada henkilöitä, mutta organisaatioon löytyy aina tilaa vielä yhdelle.
Satunnaisella lehtien lukemisella olen ymmärtänyt, että varsin monet Pohjois-Karjalan kunnat ovat saaneet käännettyä taloutensa positiiviseen suuntaan vuoden 2010 aikana. Keski-Karjalan kunnat taas syöksyvät kiihtyvällä tahdilla alas päin. Tuskin Keski-Karjalan väestön rakenne poikkeaa kauheasti muista kunnista. Nyt ei riitä selitykseksi taantuma, yllättävät sosiaali- tai terveystoimen menolisät tai mikään muukaan. Toisin sanoen, niin hyvää selitystä sosiaali- ja terveysmenojen kasvusta ei voi ollakaan, että se pitäisi hyväksyä. Toivon, että ulkopuolinen taho ottaisi nopeasti koko Keski-Karjalan haltuunsa ja korjaisi kieroutuneet hallintorakenteet ja toimintatavat sille tasolle jossa niiden kuuluisi olla.
Mitenkäs olikaan sen ilmaiseksi viedyn röntgenin laita? SIinäkö meni toinen miljoona???
Aili-mummolle terveisiä! Riemastuin lukiessani kommenttisi. Pidättelin itseäni kommentoimasta lyhyttä ja ytimekästä kirjoitustasi, koska olen samasta asiasta kommentoinut jo aiemmissa kirjoituksissani tähänkin blogiin.
Sitten noihin hillittömiin Hellin tuomiin miljoonasäästöihin vielä lisäisin vertauksen.
VEROTUS KEVENEE on ollut "kovaa valuuttaa" erinäisissä vaalilupauksissa. En sano, että ovat pettäneet lupauksensa, toteampahan vain: kyllä verotus on todellakin keventynyt (varsinkin) noilla miljoonakerholaisilla heidän pääomatuloistaan ja osingoistaan.
Toista se on Suomen köyhälistöllä, jotka päässee myöskin eräänlaiseen miljoonakerhoon tosin nuppiluvullaan.
Eläkeläisillekin tuli lievänä yllätyksenä 1.2.2011 pienenkin kansaneläkkeen siirryttyä verolliseksi. Eläkkeen nettotulo putosi 20 - 30 e/kk.
Hienoo ja tosi upeeta ellei jopa mahtavaa!!!
Lähetä kommentti