sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Tohmajärveläistä hallintokulttuuria

Huomenna on Tohmajärven kunnanhallituksen kokous. Tänään sunnuntaina ei vielä näy kokouksen esityslistaa netissä.
Kokouksessa käsitellään kuntalaisen kannalta erittäin tärkeitä asioita. Ikäihmisten palvelurakenne muutosta, Rääkkylän irtautumista Hellistä, kiteeläisten valtuutettujen aloitetta Hellin johtosäännön muutokseksi, palvelusopimusta sosiaali- ja terveyslautakunnan ja kunnan kesken ja Vapon Kotkanpesänsuon ympäristölupahakemusta.
Koska esityslistan poisjättö viittaa tarkoituksella tehdyksi, näyttää, että kunnanjohtajan ote kantansa puolustamiseen kovenee ja saa muotoja, jotka näyttävät jättävän luottamushenkilöt entistä enemmän sivusta seuraajiksi.
Kokouksessa ilmeisesti annetaan kunnan (lue kunnanjohtajan) lausunto Eduskunnan oikeusasiamiehelle Hellin palveluista. Valvira niistä onkin antanut näkemyksensä, joka ei Helliä helli.
Keski-Karjala on joutunut tilanteeseen, jossa entistä enemmän voidaan vaikuttaa asioihin vain aloitteilla. Tosin nekin virkamiehet tyrmäävät. Vain vaaleilla näyttää olevan vaikutusta, jos muutoksia halutaan.
Ollaan tilanteessa, jossa virkamiehet ovat saaneet vallan sosiaali- ja terveyslautakunnassa, Hellissä ja ainakin Tohmajärven kunnassa.

Ei kommentteja: