tiistai 26. lokakuuta 2010

Onko kysymyksessä ruumiin ryöstö?

Liite pöytäkirjaan



Vastasitys.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokous 26.10.2010.

Asiakohta 168: ”Tohmajärven terveyskeskuksen röntgenin toiminnan siirtäminen röntgenliikelaitoksen toiminnaksi, liitteet.”



Vastaesitys:

Päätösehdotuksen mukaista liikkeenluovutussopimusta ei hyväksytä, vaan se palautetaan röntgenpalvelujen osalta jatkovalmisteluun ja siitä poistetaan röntgenlaitteen omistajan vaihtuminen kokonaisuudessaan.



Perustelut:

Virkahenkilöt ovat sopimusta neuvotellessaan menneet röntgenin omistaja vaihdoksen kohdalla toimivaltansa ulkopuolelle. Heillä ei ole röntgenin luovutukseen valtuutusta niin kuin ei tilaajalautakunnallakaan.


Keski-Karjalan kuntien sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta sopimuksen kohta ”6 Kalusto, laitteet ja kojeet” kuuluu seuraavasti:

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamiseen tarkoitetut ja jäljempänä luetellut muiden sopimuskuntien omistuksessa olevat laitteet ja kalusto ovat siirtyneet korvauksetta liikelaitoksen hallintaan ja omistukseen käytettäväksi yhteistoiminnan palvelutuotannossa. Siirrettyjen tuotantovälineiden arvoa ei ole lisätty yhteistoiminnan tuotantovälineiden arvoon suunnitelmapoistoja laskettaessa. Tulevista kalusto- ja laitehankinnoista vastaa liikelaitos.”


Saman sopimuksen kohta ”13 Sopimuksen voimassaolo ja irtisanominen” sen neljäs momentti kuuluu: ”Sopimuksen päättyessä korvauksetta luovutettu kalusto ja varusteet palautuvat ilman eri korvausta sopijakunnille siinä kunnossa kuin ne sopimuksen päättyessä ovat.”




Veijo Tuunanen


Tämä vastaesitys tyrmättiin äänin 4-7. Muut tohmajärveläiset jäsenet eivät kannattaneet esitystäni.

3 kommenttia:

Reino Löppönen kirjoitti...

Mistä sinulla riittää sitä virtaa. Kenenkä asialla olet ollut, kun heittelet hiekkaa rattaisiin?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kuulehan nyt Reino, jos rattaat ovat jo ruostuneet jumiin niin on aivan sama heittääkö niille öljyä vai hiekkaa.

Rita kirjoitti...

Helli on hyvä, Helli on hyvä, Helli on hyvä.... Jospa tuo hyvä Helli vastaisi, mitäkätä etua tohmajärveläisille ko. röntgen (lue: lehmän) kaupoista on.

Ai, niin eihän hyvä Helli-hyvä voi vastata, kun ei siellä ole vastaus/vastuuhenkilöä, puhelinvastaaja taitaa kyllä olla...

Mutta, jospa Airi-hyvä, Päivi-hyvä tai Eeva-hyvä selventäsi ja perustelisi tohmajärveläistenkin edut ko. "pyhään"yksinkertaisuuteen eli

mitä etua tohmajärveläisille on Tohmajärven terveyskeskuksen röntgenin toiminnan siirtämisestä/luovutuksesta röntgenliikelaitoksen toiminnaksi/omaisuudeksi.

Rita,30.10.2010 klo 9:19