keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Kuka näistä päättää.

Ensiksi tulkoon tietoon. Yhteyshenkilöiksi on merkitty: Tohmajärven terveyskeskus; tilaajajohtaja Päivi Hakulinen. Sekä Sosiaali- ja terveyskeskus Helli-liikelaitos; Aikuisten palvelujohtaja Eeva Seppänen ja Röntgenliikelaitos; liikelaitoksen johtaja Seppo Hyvärinen. (Joensuu)
Kysymyksessä on liikkeenluovutussopimus, jonka ilmeisesti ovat neuvotelleet yllämainitut henkilöt.
Kysymyksessä on Tohmajärven terveyskeskuksen röntgentoiminnan ulkoistaminen ja laitteiden omistajan vaihto kunnallisesta omistuksesta Röntgenliikelaitokselle.
Kyseistä asiaa ei ole käsitelty ja valtuutusta annettu ainakaan sosiaali- ja terveyslautakunnassa.
Lautakunnan jäsenenä totean, että ennen vahdin kapallisen kirppuja kuin näitä Hellin ja Tilaajalautakunnan tehotätejä. Ei ihme, jos samaa toteaa Valvirakin edellä olevien hallinnassa olevasta organisaatiosta. Sekaisin on.
Sopimus on 5-sivuinen. Otan siitä vain sivulta 2 kohdan:
Laitteet ja irtaimisto
"Terveyskeskuksen röntgenyksikön laitteisto ja irtaimisto siirtyvät röntgenliikelaitoksen omistukseen. Röntgenliikelaitos korvaa Helli-liikdelaitokselle kuvauslaitteiston hinnan siirtymähetken arvon mukaisesti. Laitteiston hinta lasketaan alkuperäisen hankintahetken kuoletusajan mukaisesti (liite). Laitteistoon kuuluvat siirtymätilanteessa generaattori, buckypöytä, thorax-teline, ortopantomografialaite ja kuvalevynlukija.
Röntgenkuvauslaitteiston tullessa elinkaarensa päähän, röntgenliikelaitos harkitsee toiminnan jatkamista tai siirtämistä muualle."
Sopimuksen allekirjoittajiksi on merkitty Airi Turunen; Eeva Seppänen ja Päivi Hakulinen sekä liikelaitoksen johtaja Seppo Hakulinen.
*****
Eipä tuota näille allekirjoittajille sopimusten ja luovuttamuskirjojen allekirjoittaminen huolta tai tuskaa. Silloin tuotti kun Tohmajärven kunta muutama vuosi kyseiset laitteet osti. Ostohanketta tukemassa oli johtava terveyskeskuslääkäri Martti Tolvanen.
Nyt käytöstä ja luovutmisesta päättävät muut kuin lääkärit. Ei ole kuultu lääkäreiden mielipidettä tässäkään asiassa. Eikä kuulla niin pitkään kuin nykyiset johtajat ja kunnanjohtaja ohjaa toimintaa. Kysymyksessä on nyt tietenkin Tohmajärvi.
Liikkeenluovutussopimus tulee ilmeisesti päätettäväksi seuraavassa lautakunnan kokouksessa. Onko niin, että lautakunnan kolmesta tohmajärveläisestä jäsenestä vain yksi ei hyväksy sopimusta. Se voi olla juuri tämän kirjoittaja. Olin perusturvalautakunnan jäsen silloin kun nykyinen röntgenlaite ostettin. Se ostettiin terveyskeskuksen käyttöön ei muille luovutettavaksi.

Ei kommentteja: