tiistai 26. lokakuuta 2010

Muutama henkilökohtainen kokemus

Tämän päiväinen sosiaali- ja terveyslautakunnan kokous kesti klo 17,00 - 21,50 välisen ajan.
Pyysin kokouksen alussa työjärjestyspuheenvuorolla kokousmenettelyyn lupaa, että kirjalliset vastaesitykset liitettäisiin liitteenä kokouspöytäkirjaan. Esittelijälle Päivi Hakuliselle se ei käynyt. Niinpä allaolevia vastaesityksiä tuskin virallisessa pöytäkirjassa näkyy. Kun vastaesityksiä kokouksessa myöhemmin luin, ilmoitti sihteeri, ettei hän niitä ehdi puheesta kirjoittaa, vaan minun pitäisi siinä auttaa häntä.
Pyyntö oli aiheellinen. Ilmoitin kuitenkin, että minultahan juuri kirjallisen esityksen jättö kiellettiin. Eli, nyt lukija saa vastaesitykset uunituoreena ja sanasta sanaan, jotka eivät kokousväelle kelvanneet. Olin vastaesitykset tehnyt juuri sihteerin työtä helpottamaan. Totean vain, että näin meillä kokoustetaan. Luottamushenkilönä katson velvollisuudekseni tuoda näkökantani laajempaan tietoon, mitä lautakunnassa on mahdollista. Minulta hitaalta meni esityslistaa läpikäydessä tunti toisineen. Kadehdittaa miten nopeasti toiset tohmajärveläiset näkivät esitykseni turhina.
Jos löydän pöytäkirjasta tämän blogin lainauksia vastaesityksistäni, katson menettelyn loukkaavan kirjallista esitystäni. Sihteeri kokouksessa kun ilmoitti, ettei hän ehtinyt kirjata esitystäni pöytäkirjaan.
Herää kysymys mitä varten viiden tunnin kokouksia pidetään, jos vastaesityksiä ei kirjata pöytäkirjaan kokouksessa. Vastatkoon ne, jotka tuntuvat tietävän asiat paremmin.
*******
Luovutusta, ostoa, myyntiä, lainausta, vuokrausta ja muuta vemputusta Tohmajärven terveyskeskuksen röntgenlaitteilla. Jotta allaolevalle vastaesitykselleni lukija löytäisi luita lihan päälle, otan parikohtaa "röntgenkaupasta."
Sanatarkka ote sopimuksesta: "Terveyskeskuksen röntgenyksikön laitteisto ja irtaimisto siirtyvät röntgenliikelaitoksen omistukseen. Röntgenliikelaitos korvaa Helli-liikelaitokselle kuvauslaitteiston hinnan siirtymähetken arvon mukaisesti. Laitteiston hinta lasketaan alkuperäisen hankintahinnan kuoletusajan mukisesti liite....(luettelo laitteista)
Röntgenkuvalaitteiston tullessa elinkaarensa päähän, röntgenliikelaitos harkitsee toiminnan jatkamista tai siirtämistä muualle."
Ja jotta lukijalle selviäisi pelin todellinen henki, otetaan viisisivuisen sopimuksen viimeinen lause: "Sopimuksen irtisanoessaan terveyskeskus voi ostaa laitteet omakseen sen hetkisen arvon mukaan.
Eli Tohmajärvi antaa korvauksetta röntgeninsä Hellin käyttöön, joka myy ne Röntgenliikelaitokselle ja pitää rahat itsellään. Jos järjestelmä menee puihin niin kuin koko Hellikin näyttää tekevän, voi Tohmajärvi ostaa laitteet takaisin, jotka se omistaa jo nyt. Anteeksi vain tohmajärveläiset veronmaksajat.
Sopimuksen allekirjoittajat ovat Airi Turunen, Eeva Seppänen ja Päivi Hakulinen. Kukaan heistä ei asu Tohmajärvellä. Mielestäni kun toisen tontille ei saa rakentaa, on tunnettua, pitää epäillä voiko toisen omaisuutta myydä.
Kysyn taas itseltäni, onko tässä enää mitään järkeä tohmajärveläiset.

3 kommenttia:

lahjattomat kirjoitti...

tänään on hellin nimipäivä. onnea helli ja hellin toverit!

Matti Kosonen kirjoitti...

Pienenä, mutta sitäkin huvittavampana yksityiskohtana oli röntgen laitteiden luovutus sopimuksessa tilaaja johtaja Päivi Hakulisen nimi. Tilaaja keskuksella ei ole osaa eikä arpaa koko asiaan.
Onkohan Päivi ajatellut kuten Nummisuutarien Esko: "Kyllä siinä pitää minunkin puumerkkini näkymän..."

Keski-Karjala kirjoitti...

Muistakaa, että noista, eikä muustakaan pidä tai saa sitten valittaa!

Kunnioittakaamme Koti-Karjalan 27.10. pääkirjoittajan lausumaa, että joutavat ja turhat valitukset pysäyttävät suurella työllä ja erinomaisella osaamisella pohjustetun kehityksen.