keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Politiikot ovat sotkeneet Hellit ja vellit

Keskusta lehden päätoimittaja sen sanoi julki, mikä Keski-Karjalassa on tiedetty koko ajan. Hellin on kyhännyt kokoon keskustalaiset julkipoliitikot. Nyt kun rakennelmaa ei saada toimimaan, mennään piiloon.
Päätoimittaja Pekka Puustinen toteaa kirjoituksessaan, että keskusta on Keski-Karjalan johtava puolue. Hän perää keskustan riveistä keskikarjalaista johtajuutta asioiden kuntoon saattamiseen. Muuten on vaarassa keskustan asema maan suurimpana puolueena ja siinä menisi myös pääministeri paikka. Lopuksi Puustinen vaatii: Jonkun on noustava eturiviin.
******
Voiko sitä enää selvemmin sanoa. Hellistä on tehty keskustan voimin rakennelma, jolla piti tulevissa vaaleissa näyttää mistä kana kusee ja tipo tirrii.
Esko Ahon johtamasta Sitrasta haettiin seutuvaliokunnan viitan suojassa malli, joka saattoi olla hyvä Amerikoissa, mutta ei täällä. Vastustusta mallille oli, mutta kovalla kurilla ja vaaltuutettujen hyväuskoisuudella himmeli saatiin kuin saatiinkin kyhättyä kokoon. Toki äänestyksiä tarvittiin. Niissää muutaman äänen enemmistöllä vastaanhangoittelijat saatiin pidettyä sivussa.
******
Helli on hyvä ja varoittava esimerkki siitä miten asioita ei pidä hoitaa. Sosiaali- ja terveyspalveluja tarvitsevat ihmiset varallisuudesta, asumapaikasta ja poliittisesta vakaumuksestaan riippumatta. No, upporikkaat voi laskea tarvitsijoista pois.
Keskikarjalaiset kunnanjohtajat lymyävät nyt jossain. Heidän nimiään näkee vain paikan hakijoiden joukossa. Heistä ei taida löytyä Puustisen peräämään eturiviin.
Entä Jukka Kankkunen tai Matti Majoinen? Toisen olen kuullut olevan taitavan hirvimiehen. Toinen on toiminut työikänsä käskytysjärjestelmässä. Heillä on vaaleissa hankittua luottamusta. Nyt pitäisi näyttää ja täyttää luottamus äänestäjille. Vassokuu.
*****
Terveys- ja vanhuspalveluja ei pidä jättää intomielisten puoluepolitiikkojen temmellyskentäksi. Hellin kohdalta pitäisi se näkyä sokeallekin. Keski-Karjalan palvelut voidaan vielä saada kuntoon. Se tietää politiikkojen nousemista kaivamistaan kuopista ja tunnustamista, että sota Hellistä on hävitty. Edessä on tosiasioiden tunnustaminen ja yhdessä tuumin rakennettava järjestelmä, jossa tärkeimmäksi nostetaan palvelujen tarvitsija. Puoluepolitiikkaa ei tarvita tähän hommaan pätkääkään.

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Suuret johtajat näyttävät esimerkillistä kärsivällisyyttään poteroissaan. He luottavat eturivissä temmeltäviin sairauksiensa kanssa kituviin äänestäjiinsä. Odotellaan, että vikinäkin lakkaa ja savu laskeutuu, heikot sortuu elontiellä...

Hyi hitto ku minnuu sylettää!!!