keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Kuka junan saa pysähtymään?

Kuntalainen soitti ja kertoi tapahtuman. Hän oli soittanut aamulla neljä minuuttia yli kahdeksan Helliin saadakseen lääkäriajan Tohmajärven terveyskeskukseen. Puhelu oli mennyt Kiteelle ja sieltä oli ilmoitettu, että Tohmajärven ajat ovat kaikki jaettu ja jos lääkäriin haluaa, on syytä ottaa taksi ja tulla Kiteelle.
Kuntalainen kertoi panneensa puhelimen kiinni, mutta soittaneensa heti uudestaan samaan numeroon. Nyt vastaaja oli Tohmajärven terveyskeskuksesta ja lupasi ajan kymmenen minuuttia yli kymmeneksi ja Tohmajärven terveyskeskukseen.
Käynnin jälkeisenä päivänä ei Hellin puhelimista vastannut mikään ja kukaan.
*******
Nyt kun on jo käytännössäkin osoitettu, että asiassa kuin asiassa on menty Hellissä pieleen, pitäisi kellojen soida vastuullisten korvissa.
- Coronaria-sopimus on osoittautunut täydeksi katastrofiksi. Palvelut ovat puolittuneet, mutta kustannukset pysyvät täysimääräisinä. Helli syyttää lääkärivirmaa.
- Puhelin järjestelmä on uusittu, mutta se ei toimi. Helli syyttää puhelinoperaattoria.
- Helliin ei saada virkalääkäreitä. Siitä syytetään lääkäreitä ja viimeksi valtiovaltaa.
- Helli-liikelaitos ei toimi järjestelmänä kunnolla ilmeisesti missään muuallakaan. Viimeksi kunnallisten liikelaitoksien oikeutukseen olemassa oloon on kiinnittänyt huomiota EU. Meillä Hellin pystyyn panijat eivät näe ongelmia kehitelmässään. Pystyssä pitäjiä palkitaan korkealla palkkaustasolla.
******
Suomalaiseen luonteen piirteeseen ei kuulu omien virheiden tunnustaminen. Tämä näkyy hyvin keskikarjalaisessa ihmisessä, mutta erityisen hyvin Hellin-hallinnossa.
Jokaisen sopimuksen on Hellin puolesta neuvotellut ja hyväksynyt ihmiset tai ihminen. Huonoista sopimuksista tai palvelujen häviämisistä ei vastuullista henkilöä ole löytynyt. Odotan myös kunnanjohtajien panosta nykyisen tilanteen korjaamiseen. He esiintyvät mielellään seutuvaliokunnan viitassa, mutta vastuullisina he ovat ihmisiä ja heillä on virka-asema ja nimi.

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Erittäin hyvä kysymys "Kuka". Ellei pysäyttäjää löydy Arppentien voikin muuttaa ROAD TO HELL'iksi.

Rita Tynkkynen, 24.4.2010 klo 7:57