maanantai 12. huhtikuuta 2010

Epätoivoista yrittämistäkö????

Tänään kokoontuivat vajaalukuiset Hellin johtokunta ja tilaajalalautakunta Kiteelle pohtimaan Hellin ympärille kerääntynyttä ongelmakimppua. Liikelaitoksen johtaja ei ollut paikalla, eikä kuntajohtajiaan muualta kuin Tohmajärveltä.
Päällimmäiseksi pohdittavaksi nousi krooninen lääkärivaje sekä se löytyykö nykyisellä hallintamallilla ratkaisua vaikeusien ratkaisemiseksi.
Kuten odottaa sopii jakautuivat paikalla olleet oitis kolmeen ryhmään. Niihin, jotka näkivät hallintomallin vaihdon tarpeelliseksi ja niihin, jotka näkivät parhaaksi jatkaa nykyisellä sekä niihin, jotka eivät virkkaneet mitään.
Sanomattakin on selvää, ettei haluttuun yhteen selvään toimintamalliin päästy edes tässä epävirallisessa kokoonpanossa. Liekö se ollutkaan kokoonkutsujien tarkoitus. Nyt pidettiin yksi kokous muiden jatkoksi.
*****
Henkilökohtaisesti olen tullut entistä vakuuntuneemmaksi, ettei Helli- liikelaitoksen hallintomallilla päästä parempaan tulokseen kuin missä nyt ollaan. Onko syy Hellin vetäjissä vai yksin "himmelissä"? Se pitäisi selvittää. Lääkäreitä ei tulla tähän järjestelmään saamaan. Se pitäisi tajuta vähemmälläkin.
Jos vielä virkamiesten tai johtavien luottamushenkilöiden taholta lääkäripulaan yritetään syyksi tätä blogi-palstaa, on ryhdyttävä tosissaan puolustautumaan ja kaivamaan esiin "todelliset" syyt.
Yhtä turhaa on syyttää Rääkkylän kunnanhallitusta, että se olisi tehnyt laittoman päätöksen. Se nyt sattuu vain olemaan niin, että jos ei Helli pysty tuottamaan sovittuja palveluja, on kunnan jo lakisääteisesti ryhdyttävä etsimään mistä niitä mahdoillisesti on saatavissa. Palveluitta ei kuntalaisia voi jättää terveys- ja vanhuspalvelujen kohdalta.
Puheet kuka tekee sopimusrikkomuksen, sekö joka lipeaa sovitusta vai se joka ryhtyy lipsumista korjaamaan, voisi lopettaa. Näkeehän sen sokeakin otsallaan ja minä uusilla silmälaseilla sen olevan Helli. Valitettavasti.

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Tää voiko olla totta...

"vajaalukuiset Hellin johtokunta ja tilaajalautakunta",
"liikelaitoksen johtaja ei ollut paikalla, eikä kuntajohtajiakaan muualta kuin Tohmajärveltä"

Ja välittömästi hajaannuttiin kolmeen leiriin ja leikki alkoi; jokainen veti yhtäköyttä omaan ruotuun.

Pitää etsiä pääsyitä eikä syypäitä. On se hemmetin kumma, ettei himmelin kehittäjät vakavissaan ota tätä vuosia jatkunutta tilannetta - KATASTROF - alkaen kuntayhtymän alastorpedoinnista johtavine lääkäreineen.

Kysymys: Ja mihin tämä kaikki "leikki" eniten sattuu?

Vastaus: Heti paikalla kirpaisee jokaista Helliltä apua tarvitsevaa ja apua ilman jäävää. Seuraavaksi kirpaisee jokaista veronmaksajaa.

Kun sairauksia ei hoideta KUNNOLLA, eikä asiakasta kohdata kokonaisvaltaisesti kokonaisuutena, eikä terveyttä edistetä. Myönnetään heikko resurssipula mm. perusterveydenhuollossa ja samalla leikitään erikoissairaanhoitoa ihan vaan säästösyistä ja sitten vaan säästetään itsemme hengiltä.

Ja himmelillä kaikki hyvin!!!

Rita Tynkkynen, 12.4.2010 klo 23.31