maanantai 26. huhtikuuta 2010

Huolenpitoa toisista; keskustalaisittain

Mitä sitä tekisi, ellei olisi puolueita, jotka pitävät huolta meidän tavallisten ihmisten hyvinvoinnista. Varsin virkistäväksi paikaksi on Tohmajärvellä muodostunut kunnanvaltuuston kokoukset.
Eilisessä kokouksessa keskusta kantoi huolta kuntademokratiasta ja demareiden laittomuudesta. Nämä kun näkivät, ettei heidän olonsa seutuvaltuustossa täytä sitä tavoitetta, joka aikoinaan seutuvaltuustolle asetettiin.
Alempana on perustelut poisjääntiin ja vastaesitys. Nehän eivät kunnanjohtaja Olli Riikoselle riittäneet. Eivätkä muillekaan keskustalaisille. Lukija tutustuttuaan asiaan, voi päätellä mikä on oikein ja mikä väärin. Voi vaikka puolisonsa kanssa äänestää asiasta. Kuin valtuustossa ikään. Lainopillista neuvoa voi kysyä, vaikka kunnanjohtajalta. Hän antoi sitä auliisti valtuustossakin. Tosin toiselta puolen aitaa katsoen.
******
Koomiseksi seutuvaltuustosta luopumisen tekee se, miten asiaa käsiteltiin valtuustossa. Keskuslaiset halusivat pitää demarit valtuustossa mukana kaikin keinoin. Ensin maaniteltiin, sitten uhottiin sitten uhattiin ja lopulta sanottiin laittomaksi.
Kysykyksessähän oli vain vallan vahvistuminen keskustalaisille. Tosin heillä oli jo entuudestaan yksinkertainen enemmistö, jolla olivat rautaisin ottein ohjanneet seutuvaltuustossa toimintaa. Herää kysymys, haluavatko keskustalaiset pitää demareita mukana vain kiusatakseen vai valtaansa peitelläkseen.
Nyt kun nuorten keskustalaisten mielestä demarit lähtivät laittomalla päätöksellä seutuvaltuustosta, pitää odottaa mitä seuraavaksi laittomuuden korjaamiseksi tehdään.
******
Demareiden lähtöpäätös ei ole ihan läpihuutojuttu muillekaan. Ei koko Keski-Karjalassa. Ottakaapa esiin seutusopimus ja tutkailkaa sitä tarkemmin. Allekirjoittaneen mielestä lähtö, olipa se laiton tai laillinen enteilee seutusopimukselle vaikeuksia. Jääräpäinen kiinnipito seutusopimuksesta tuo esiin vain lisää ongelmia. No, näille ongelmille voi jo hymyillä eilisen kokouksen ja kuultujen puheenvuorojen jälkeen.

1 kommentti:

Matti Kosonen kirjoitti...

Asian taustalla saattaa olla Tohmajärven kepulaisten pelko ettei heille jää ketään Seutuvaltuustoon jota vastustaa ja sellainenhan olisi ikävä tilanne.