torstai 15. huhtikuuta 2010

Keskustelu jatkuu lääkäripulasta

Mielenkiinto Karjalaisen jutun pohjalta jatkuu. Minulta on kysytty keitä ovat lääkäri Kirsti Anttosen kantelun allekirjoittajat. Ymmärtääkseni he eivät edusta kuntayhtymän 200 työntekijää minkään organisaation kautta. Allekirjoittajat edustavat itseään ja ovat mielipiteineen yksilöitä ja vastaavat siten vain omalta kohdaltaan esitettyjä kannanottoja, joita kantelussa esitetään.
Kantelun (11.4.2007) allekirjoittajat ovat:
Tuula Karppinen, Päivi Hakulinen, Merja Kettunen, Maarit Kyrö, Jaana Kuittinen, Eija Salminen, Päivi Laine, Eija Tiainen, Kaisu Rinkinen, Raija Venäläinen ja Annikki Väkeväinen.
Myöhemmin Raija Venäläinen on pyytänyt poistamaan nimensä allekirjoittajien joukosta.
********
Pyydettynä vastauksena lääkäri Kirsti Anttonen on antanut vastineen yhtymähallitukselle 23.4.2007., kantelussa esitettyihin asiakohtiin. Vastine on 11-suvuinen.
Vastine on hyvin seikkaperäinen. Varsinaiseen työpaikkakiusaamiseen en näe vastineessa vastattavan. Työpaikkakiusaamista kantelusta on mahdoton löytääkään, vaikka sellaiseen väitetään Anttosen syyllistyneen.
Työpaikkakiusaamisen pitäisi nähdäkseni osoittua henkilöön ja osoittaa siinäkin miten kiusaaminen on tapahtunut, kuka on kiusannut ja kuka on joutunut kiusatuksi. Kantelu tuntuu oudolta, jos se osoitetaan johtoryhmän toimintaan.
Kirsti Anttonen vastaa kanteluun kuvaamalla kuntayhtymässä ja johtoryhmässä tapahtuneita asioita. Vastauksesta näen sellaiseksi nostetun Maarit Kyrön nimikemuutospyrkimyksen. Päivi Hakulisen palkankorotus ja nimikemuutos johtavan hoitajan virasta hoitotyön johtajaksi esitykset. Aloitteet valmistelivat kohteet itse. Niin kuin Päivi Hakulisen vaatimus siitä, että johtavalla hoitajalla pitää olla esittelyoikeus kuntayhtymän hallituksessa. Edellä mainitut asiat eivät edenneet toivottuun lopputulokseen kyseisten henkilöiden taholta katsoen.
Olisiko tässä yksi syy kantelun alulle panoon?
*******
Lääkäri Kirsti Anttonen kiistää vastineensa lopussa häneen kantelussa kohdistuneet väitteet perusteettomina.
Anttonen katsoo asiankulkuun vedoten, että hän kuntayhtymän johtavana lääkärinä on joutunut työpaikkakiusaamisen kohteeksi talouspäällikkö Jyrki Ruhasen, terveysvalvonnan johtajan Maarit Kyrön, johtavan hoitajan Päivi Hakulisen ja toimistonhoitaja Annikki Väkeväisen taholta.
Lopuksi Kirsti Anttonen kirjoittaa: "Pyydän, että yhtymähallitus ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin minuun kohdistuvat työpaikkakkiusaamizsen lopettamiseksi. Itse henkilökohtaisesti harkitsen mahdollisia toimenpiteitä kunnianloukkauksen osalta."
Tuossapa tuota juttua menneistä. Seuraavassa katsellaan mitä mieltä terveyskeskuslääkärit ovat olleet asiasta.

2 kommenttia:

Matti Kosonen kirjoitti...

Työpaikka kiusaaminen on vakava asia, johon työnantajan olisi puututtava välittömästi kun kuulee asiasta.
Voisitko sinä Veijo selvittää asiakirjoista,onko hallituksen puheenjohtaja Jukka Kankkunen puuttunut asiaan vai onko hän lähtenyt kiusaajien puolelle?

Matti Kosonen kirjoitti...

Työpaikka kiusaaminen on vakava asia, johon työnantajan olisi puututtava välittömästi kun kuulee asiasta.
Voisitko sinä Veijo selvittää asiakirjoista,onko hallituksen puheenjohtaja Jukka Kankkunen puuttunut asiaan vai onko hän lähtenyt kiusaajien puolelle?