maanantai 19. huhtikuuta 2010

Pakko kopioida kirjoittaen

Alla on skannattuna alkuperäinen lääkäreiden vastaus kuntayhtymälle. Ettei ihmiset ryntää silmälääkärille, kirjoitan tekstin vähän suuremmilla kirjaimilla.

Keski-Karjalan terveyskeskuskuntayhtymä.
Yhtymähallitus

Asia:
Kannanotto koskien Keski-Karjalan terveyskeskuskuntayhtymän yhtymähallitukselle osoitettua kirjelmää kuntayhtymän operatiivisesta johtamisesta (11.04.2007 Päivi Hakulinen ja muut)

Perehdyttyämme kyseiseen syytekirjelmään toteamme seuraavaa:
On erittäin valitettavaa, että kyseisen kirjelmän tekemiseen on päädytty ilman keskinäisiä suoria neuvotteluja ja sopimisia.
KIrjelmässä syytetään johtavaa lääkäriä kuntayhtymän hallintosääntömuutoksesta, joka on kuitenkin tehty kuntayhtymän poliittisen johdon yksimielisen päätöksen mukaisesti.
Me allekirjoittaneet tuemme hallintosäännön muutosta ja siirtymistä yhden esittelijän kokonaisvastuuseen, koska elemme havainneet, että aikaisempi hajautettu vastuujärjestelmä on ollut omiaan vaikeuttamaan kuntayhtymän perustehtävän suorittamista.
Aikaisemman hajautetun vastuujärjestelmän aiheuttamien ongelmien seurauksena taloushallintomme oli lähes kaoottisessa tilassa, mikä käy ilmi myös konsulttina toimineen Ilpo Jorasmaan raportista.
Taloushallinnon ongelmat ovat ilmenneet myös voimakkaana muutosvastarintana ja jopa suoranaisena kieltäytymisenä yhtedistyöstä uuden johtavan lääkärin kanssa.
Samalla muutosvastarinta on heijastunut myös johtoryhmän työskentelyyn, jota on ldeimannut mm. johtavan lääkärin aseman ja työn mitätöimiseen.(Tapio Hämäläisen henkilökohtainen havainto)
Ilmeisestikään kaikki johtoryhmän jäsenet eivät ole vielä sisäistäneet ja hyväksyneet uutta hallintosääntöä ja sen mukaantuomaa käytännön muutoksia.
JOhtavan lääkärin suhtautuminen henkilökuntaan on ollut mielestämme asiallista ja kiittäen on todettava, että ensimmäisen kerran kuntayhtymän historiassa virkamiesjohdon edustaja on ollut näin kiinnostunut henkilökunnan mielipiteistä ja hyvinvoinnista. Syytökset, että johtava lääkäri olisi kiusannut alaisiaan, ovat pöyristyttävän valheellisia ja ilman mitään todellisuuspohjaa.
Erityisen kiitoksen ansaitsee se, että johtava lääkäri Kirsti Anttonen on suhtautunut erittäin tasapuolisesti kuntayhtymän eri toimipisteiden kehittämiseen, mikä osaltaan on ollut lisäämässä henkilökunnan luottamusta hänen toimintaansa.
Me allekirjoittaneet annamme varauksettoman tukemme johtava lääkäri Kirsti Anttoselle ja toivomme, ettei kirjelmä huonontaisi kuntayhtymän työilmapiiriä ja vaikeuttaisi henkilökunnan yhteistyötä vaan voisimme mahdollisimman pian palata normaaliin työskentelyyn kuntalaistemme parhaaksi.

Kitee 19.04.2007.

Tapio Hämäläinen, Seija Hovi, Marja-Liisa Anttila, Galina Grekova, Igor Grekov, Marina Nenonen, Anna Mononen, Marja-Liisa Vihko-Pääkkönen, Seppo Pääkkönen, Herman Alstrich.

(Kaikki 10 ovat terveyskeskuslääkäreitä. Palataan vielä kerran tähän samaan asiaan)

Ei kommentteja: