keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Kunnia menee, mutta maine kasvaa.

Otsikon sanat lausui aikoinaan huono maineinen nainen, kun oli nääntyä asiakaspaljouteen. Jotain saman tyyppistä haihailen olevan ilmassa näitten blogoikirjoitusten osalta.
Ihmiset, ainakin he, jotka rohkenevat julkisesti esiintyä arvostelijoina, sanovat, etten tiedä mitään. Nyt arvostelijoiksi olen saanut maakunnan päälehdessä kirjoittavat toimittajat. Onneksi vain muutaman heistä. Tämän ylemmäksi en usko kirjoituksillani enää pääsevän. Palaan asiaan myöhemmin. Yritän palauttaa kunnian, vaikka siinä sitten menisi maine.
*****
Rääkkylän kunta ryhtyy etsimään ratkaisua sote-pulmiinsa. Menettely liene nykytilanteen vallisessa ainoa oikea, joka johtaa tyhjiä kokouksia pitemmälle. Ihmetellä sopii, missä luuraa Hellin johdon mielipiteet Rääkkylän toimista. Tuskin enää sellaiset, ettei kunnat Hellin toimintaan mitään mahda. Turha kirjoittaa asiasta enempää, kun asiat rullaavat muutenkin. Ans kattoo nyt vähän aikaa.
*****
Muutaman sanan voisi sanoa lääkäripalveluista. Nimenomaan Hellin ja Attendo Medonen sopimusongelmista. Ei niin, että syyllistä sotkuihin ryhdyttäisiin etsimään. Se olisi lähes mahdotonta. Osallisia olisivat kunnat, Medlonet, Hellit ja vellit.
Tähän kun lisää peruspalveluohjelmat, yhteistoimintasopimukset tilaajasopimuksineen ollaan tilanteessa, jonka selvittämiseen tarvitaan enemmän konsultteja kuin mitä järjestelmää rakennataessa oli käytettävissä.
Eiköhän arvioida sitä, että henkilöitä tarvitaan asioiden sotkemiseen, mutta ennen muuta myös niiden kuntoon saattamiseen. Näyttää siltä, että järjestelmä ei toimi. Miten voidaan edellyttää, että henkilöt järjestelmässä toimisivat.
Eli olisi kaivettava esiin mitä asioita hoitaa ja päättää tilaajalautakunta ja mitä tuottaja Helli. Sitten pitäisi katsoa onko henkilökunnalla resulsseja ja kykyä selviytyä tehtävistään.
Nykymeno on poikkoulevaa. Tätä osoittaa viime aikaiset Hellin ja Attendo Medonen hätä ratkaisut lääkäripäivystysten ostossa. Tuskin olivat kovin edullisia Keski-Karjalan kunnille.

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

"nii-ih... se o miu syy!"

7.4.2010 klo 1854