keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Kaikki hyvin , nyt hurrataan.

En enää pitkiin aikoihin ole käynyt infotilaisuuksissa, joissa valtaapitävät esittelevät aikaan saannoksiaan. Ne on niin putkikatseella tehtyjä, että ellei pahointia niistä saa, niin vatsataudin varmasti.
Närästyksen sain jo tämän päivän Karjalaisen otsikosta: "Tohmajärvellä kaikki hyvin." Otsikko oli tullut valtuuston puheenjohtaja Matti Majoisen ja kunnanjohtaja Olli Riikosen esitysten pohjalta.
On rohkeaa puhua tohmajärveläisten puolesta. Varsinkin jos puheista löytyy väljää tekstiä ja enemmän omaa näkemystä kuin lääkäri määrää.
Allekirjoittanut voi sanoa, että olen suht`koht` tyytyväinen itseeni ja Tohmajärven kuntaan kuin kuntalaisiinkin. Siihen tuntemukseni jääkin. Miten kunta voi ja kuntalaiset jätän arvioimatta.
Saman otsikon alla kunnanjohtaja Olli Riikonen toisti hokemaansa; Tohmajärven kunnan on pysyttävä itsenäisenä. Mikä painajainen hänellä itsenäisyydestä lienee? Kukaan ei ole tehnyt koskaan aloitetta kuntien liittymisestä mihinkään suuntaan.
Muutama aloite on ollut kuntaliitosselvityksestä ja nimilista kuntalaisilta samasta asiasta. Ne kunnanjohtaja on saanut sivuutettua alkuunsa omalla asemallaan.
Luulisi, että kuntalaisien kannalta olisi tärkeämpää puhua palveluiden puolesta, jotka kiihtyvällä vauhdilla ovat karkaamassa paikkakunnalta. Miten kunta voi hyvin, jos palvelut ja asukkaat häippäsevät? No, jäähän itsenäinen kunta virkahenkilöineen. Vähäksi aikaa.
*******
Menin piruuttani kuuntelemaan luottamushenkilöille tarkoitettua perehdyttämistilaisuutta. Tiedän kokemuksesta, ettei harmaa pää ja harvassa olevat korvat enää paljoa ympäristöstä havaintoja tee.
Tilaisuus oli Tohmajärven teknisen toimen järjestämä. Ihan ok. järjestely. Ei kehuttu itseä eikä hinguttu lisää rahaa. Siis harvinainen info.
Siivousjohtaja (liekö titteli oikein) Marja-Leena Puolakka piti uskottavan ja asian ytimeen osuuneen selvityksen oman alansa tämän päivän tilanteesta. Jo se oli myönteistä kuultavaa, kun homma näyttää olevan hanskssa ja budjetti pitää.
Tiedän kokemuksesta, että asiansa osaava työnjohto osaa laittaa oikeat henkilöt tekemään oikeaan aikaan kykyjensä nukaista työtä, mutta myös valvoa ja kiittää kun työ on suoritettu.
Näyttää ainakin kuullun esityksen puolesta, että Puolakka on onnistunut tehtävässään.
*******
Kesälahdella on pinnalla kysymys; kunnanjohtaja vai pormestari. Ottamatta ja tuntematta tarkalleen vaihtoehtojen välistä eroa, niin hyvää luulisi tulevan siitä, että nykyinen järjestelmä nousee ainakin keskusteluun.
Puhuttiinpa Uoksulaisen Jaskasta mitä hyvänsä, hän ei ole jäänyt kunnanjohtajan jalkoihin pormestari asiassa. Sanoisin poikkeuksellisen hyväksi esimerkiksi muillekin Keski-Karjalan luottamushenkilöille.
Lehdessä joku kesälahtelainen epäili löytyykö pormestariksi tarpeeksi viisasta henkilöä. Mihin te vertaatte pormestarin pätevyyttä? Onhan teillä siellä oma mittari. Kukako? En sano.
Ennen sanottiin; jos Herra antaa viran, niin Hän antaa siihen myös pätevyyden.

Ei kommentteja: