torstai 11. helmikuuta 2010

Hoitoon pääsee, mutta minne?

Alempana on ensin luettelo valtioneuvoston asettamista kiireettömään hoitoon pääsyn kriteereistä. Sen jälkeen Helli-liikelaitoksen jonotiedote samasta asiasta, jolla Helli ilmoittaa toimivansa.
Lukija voi vertailla, mitä hoitoon pääsyltä edellytetään ja miten se toteutuu.
Blogin pitäjän huomautus asiaan on se, ettei Hellin tiedotteessa sanota missä paikassa hoitoonpääsy tapahtuu. Potilaan kannalta olisi hyvä tietää tapahtuuko se Kiteellä, Kesälahdella, Rääkkylässä vai Tohmajärvellä.
Koska kysymys on lopulta lääkärin vastaanotosta ja koska nyt ollaan yhteistoimintasopimusta uusimassa esitän, että sinne kirjataan yksiselitteisesti seuraava:
JOKAISEN KUNNAN TERVEYSKESKUKSESSA; RÄÄKKYLÄSSÄ, KESÄLAHDELLA, TOHMAJÄRVELLÄ JA KITEELLÄ ON LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO ARKISIN KLO 8 - 16 VÄLISENÄ AIKANA JA VASTAANOTTOON SUHTEUTETTU VUODEOSASTO SAMASSA PAIKASSA.
On perusteetonta väittää, että järjestelmää ei voisi hoitaa edellä esitetyllä tavalla. On valmiit hoitotilat. Onko oikein juoksuttaa potilaita ja heidän omaisiaan ympäri Keski-Karjalan vain sen vuoksi, että on rakennettu sellainen hallintohimmeli, joka aiheuttaa vain harmia tavalliselle avun tarvitsejalle. Ja mitä sanoo palvelusta laatu ja asiakastyytyväisyys!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kyllä Veijo on nyt taas kerran asiasta kirjoittanut, ei iäkkäät ja kaikki muutkaan hallitse tilannetta kuten jotkut tietyt mm. netin vakiokäyttäjät ehkä paremmin!

Unknown kirjoitti...

Niin Veijo hyvä,
kun tunnut tässä ja näin valinneesi kohtalaisen hyvän tavan vaikuttaa, niin oletko käsitellyt täällä tai muuten aihetta "opettakaamme lähimmäinen nettiin"?

Itselläni ei valitettavasti ole kannatusta, eli vaikutusvaltaa ja lienenkö tuota koskaan saankaan.

Tässä sängynreunalla kyllä perusasioita kävisin läpi, jos vain on halukkaita, josta aukeaakin osa tätä asiaa, eli "miten herätyetään halu oppia tätä muka hömpötystä monenkin mielestä??"

Jos et ole kirjoittanut tästä, niin pyydän miettimään ja pyytämään kun alan, niin pyydän anteeksi joskus huumorisi käyttöön liittyvää kommenttiani "jossain mediassa".
Ystävällisesti anteeksi.