tiistai 30. kesäkuuta 2009

Tänään lyhyesti

Heti aamutoimien ja aamupalan jälkeen änkesin järvelle katiskoja katsomaan. Katsomiseksi se jäikin. Ei sintin tinttiä.
Heti perään ryhdyin auton lähivalilamppua vaihtamaan. Tähän autoon ensimmäistä kertaa. Läheltä piti, että homma jää tekemättä. Peili, jota käytin näköapuna putosi, jonnekin alasuojien päälle. Sormet ovat pöheessä tai sitten moottoritila on pienentynyt Lada-ajoista. Ähellyksen jälkeen lamppu tuli vaihdetuksi. Ei uskoisi, että viitisen vuotta autonasentajana elätin perheeni. Nyky kyvyillä kuoltaisiin kaikki nälkään.
* * *
Kaksi mielipidettä olen kirjoittanut nykyiselle Karjalaisen nettimielipidepalstalle. Kovin harvakseen ovat ihmiset palstalle kirjoittaneet sen jälkeen kun omalla nimellä piti ryhtyä kirjoittamaan. Meikäläinen ei nimimerkin taakse tarvitse mennä. Ei taitaisi semmosta asiaa olla, jossa nimimerkin suojaa tarvitsisin.
Meikäläisen jutut eivät paperilehtiin tahdo päästä juuri siitä syystä, kun omalla nimellä rustaan juttujani. Haittahan se on sekin.
Karjalainen joutuu varmasti harkitsemaan mielipidepalstansa tulevaisuutta. Nykymenolla se tulee kuihtumaan. Ei kukaan jaksa samojen "mielipidevaikuttajien" sepustuksia lukea. Mielipidepalstalle pääsyyn ei saa toimituksellisilla toimilla liikaa vaikuttaa. Ei varsinkaan, jos on kysymys yhteiskunnallisista asioista. Nykyisin ne ja puoluepolitiikka tahtovat sotkeutua toimituksissa.
* * *
Petivaatteiden puistelun jälkeen lähden käymään Kemiessä. Käytän läppäriä "lääkärissä". Ei suostu ottamaan lisätekstiä muistitikulle. On meneillään näytelmän käsikirjoitus.
Pitänee poiketa samalla reissulla kunnanvirastolla kysymässä olisko siellä myytäviä metsiä tarjolla. Nykyään nekin näytetään myytävän "tiskin alta" ilman julkisia myynti-ilmoituksia.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

ka mites kirjutat kurjalaiseen kun sinne ei saa ees tunnuksia ruinauksista huolimatta. taitaa olla ennakkosensuuri muuttunu tosi ennakoivaksi.