tiistai 2. kesäkuuta 2009

Tohmajärvellä alkaa tapahtua

Tätä olen odotellut. Lopultakin alkaa näyttää, etteivät kaikki keskustalaisetkaan ajattele samoilla aivoilla.
Tuomo Eronen on valittanut koulujen lakkauttamisesta Kuopion hallinto-oikeuteen. Muuttuuko tehdyt päätökset, ei ole oleellista. Tärkeämpää mielestäni on se, että keskustan piiristä alkaa viritä ajatuksia, jotka eivät ole puoluekoneen puimia.
Valitusperusteet jääviyskohdiltaan ovat oikeutettuja. Vempuilu jääviydellä on mennyt Tohmajärvellä jo tarpeeksi kauaksi kohduutesta. Viimeisin ja huippu taitaa olla kun kunnanjohtaja jakoi Väistöjä jääveiksi ja kelpaaviksi päätöksentekoon. Allekirjoittanut ei Väistöistä muuta eroa silloin nähnyt kuin etunimi.
Arto Juntusen jääviyden merkitys saattaa olla se, joksi Eronen sen määrittelee. Merkitystä lienee myös sillä, että uusi valtuutettu ja sivistyslautakunnan nuori puheenjohtaja joutuu esittelemään asiaa, johon hänen ei voi sanoa olleen perehtynyt.
Henkilökohtaisesti en Kuopion hallinto-oikeudelle anna paljoakaan arvostusta. Antoihan se äänestyksen jälkeen hylkäävän päätöksen 73 euron vuoden ajalta kertyneistä matkalaskuistani. Enkä juuri Tohmajärven kunnan virkahenkilöistä ja sen aikaisista johtavista luottamushenkilöistäkään.
Olin arvostellut julkkisesti kunnan 2 miljoonan markan omanauton käyttökustannuksista, joita pidin kohtuuttoman suurina. Kun en saanut valtuutettuja kiinnostumaan, enkä tietenkään virkahenkilöitä puuttumaan asiaan, tökkäsin piruuttani oman matkalaskuni rikaksi rokkaan.
Rikka tarttui syödessä, ja poiki valituskierteen, joka näyttää jatkuvan edelleen, mutta nyt toisten toimesta.
Toivon Tuomo Erosen valitukselle menestystä. Uuden Värtsilän koulu voitaisiin pitää koulukäytössä, koska muuten se jää kiusaksi kunnalle. Uuteen Värtsilään sopisivat muuten kaikki ala-astetta käyvät oppilaat.
Tämä riittänee tälle päivälle. Kuusen istutus paikaa vielä sen verran, että annetaan muiden asioiden muhia.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

sekavaltahan tuo tilanne näyttää.

matkalaskusi olisi taatusti mennyt paremmin läpi, jos olisit laittanut lukuun kolme nollaa lisää.

kun eivät nuo tohmajärven hallintoihmiset ymmärrä noin pieniä lukuja...