tiistai 16. kesäkuuta 2009

Selvästi epäselvä

Karjalaisessa keskiviikkona otsikolla ”Veijo Tuunasen oikaisuvaatimus nurin” julkaistu juttu tarvitsee muutaman tarkennuksen.

Kysymyksessä oli tilaajalautakunnan päätös antaa liikelaitos-Hellille lupa kilpailuttaa Tohmajärven terveyskeskuksen koko vastaanottotoiminta oheispalveluineen, mukaanlukien röntgen- ja laboratoriotoiminnot. Päätöksessä ei mainita kunnan nimeä, mutta röntgen viittaa suoraan Tohmajärveen.

Kysymyksessä on mitä ilmeisemmin rakennemuutos kunnallisista palveluista yksityiselle. Siis palvelujen ulkoistaminen.

Keski-Karjalan sosiaali- ja terveystoimen yhteistoimintasopimus (allekirjoitettu 12.8.2008) määrittää kohdassa 3.1 kunnat; palvelurakenteen ja palvelujen tuottamisen liikelaitos-Hellille.

Saman sopimuksen kohdassa 3.2 yhteislautakunta; määritellään lautakunnan tehtä- väksi tehdä sopimuskunnille tarvittaessa esityksiä uusista palvelutarpeista ja tarvittavista rakennemuutoksista.

Näitä kohtia ei päätösesityksen tekijä Päivi Hakulinen ja päätöksen tehneet huomioineet antaessaan palvelutuottaja liikelaitos-Hellille pilkailuttamisluvan palveluista, joita se itse on tuottamassa yhtenä ”kilpailijana”.

Mielestäni kilpailuttaminen näin suurissa kokonaisuuksien kyseessä ollessa kuuluu tilaajalle ei tuottajalle. Ja niinkin vielä kuntien suostumuksella.Maatiaisjärjellä ajatellessani.

Kyseistä asiaa ja oikaisuvaatimustani pohti 3.6.09., Tohmajärvellä pidetyssä koulutustilaisuudessa Kuntaliiton johtava lakimies Kari Prättälä, todeten Sote/Hellin hallinnon kirjaamisen tehdyn niin, että siitä löytyy runsaasti epäselvyyksiä ja ristiriitaisuuksia. Siis täysin toisin kuin va. tilaajajohtaja Päivi Hakulinen, joka näkee Hellin ja lautakunnan työnjaon selväksi.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ja liikelaitos-Hellin keskinäistä työjaon selvitystä ja muutoksia nykyiseen on esittänyt Kiteellä 23.4.2009 pidetyssä seminaarissa myös Nordic Healthcare Group Oy:n Tolkki.

Veijo Tuunanen

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

no tämä juttu olisi varmasti kaatanut karjalaisen nurin narin. vain muisto olisi nyt jäljellä, jos tuunasen juttu olisi julkaistu.

huhhuh, kyllä läheltä piti ettei likeltä liipannut!!

ei ihme että tuula rantonen on palkittu toimittaja kun on noin rohkea nainen!