perjantai 12. kesäkuuta 2009

Hellin kuulumisia

Ensimmäiseksi on todettava terveyspalvelujen ainakin Tohmajärvellä toimivan erittäin hyvin. Kenenkään en ole niitä kuullut moittivan. Näistä kirjoituksistani ehkä johtuen, olen saanut runsaasti yhteydenottoja siitä, että Hellin myötä palvelut Tohmajärvellä heikkenevät tai ne menetetään muualle.
Pelko ei liene syntynyt itsestään. Jos ne etenevät toteutukseen asti, on syy siihen hallinnossa ja luottamushenkilöissä, ei terveyskeskuksen henkilökunnassa.
Hellin kuulumisista olen kirjoitellut myös Nelosen kolumnissa viimeksi.
* * *
Viimeisimmässä Tohmajärven kunnanvaltuuston kokouksessa valtuutetut kyselivät ja halusivat tietoja Hellin asioista. Kunnanjohtaja kehoitti panemaan yhteislautakunnan jäsenet töihin. Lie tarkoittanut tiedonsaantia.
No, tässäpä tietoa tulee. Valitettavasti vain joudun oikaisemaan valtuustossa kunnanjohtajan antaman tiedon Hellin ja kunnanvälisistä vuokrasopimuksista.
Kunnanjohtaja sanoi, että vuokrasopimukset ovat kunnossa ja asiat ovat siltä osin kunnossa. Taisipa mainita senkin, että vuokrat on maksettu.
* * *
Eilen varmistamani tiedon mukaan vuokrasopimukset eivät ole kunnossa. Sopimuspaperit ovat Tohmajärveltä lähetetty Hellille. Niitä ei ole allekirjoitettu ja vuokraa Helli ei ole vielä maksanut. Siis kohta puoleen vuoteen.
Siivouspalveluista maksut ovat tulleet.
Se, siitä asioiden hyvästä hoidosta.
* * *
Kunnanhallituksen esityslistalla näyttää olevan keittiöasiat. Pahoin pelkään, että Tohmajärvi menettää koulu- ja laitoskeittiöt Kiteelle. Se siitä vaivoin liikkeelle saadusta lähiruokaideasta ja sen hyvyydestä, karjatilaisännät.
Siinä menee samalla työpaikat, lämmin ruoka, mutta itsenäinen kunta säilyy, jolla ei ole kylläkään omaa lähiruokaa edes koululaisille.
Ruuan valmistus Kiteelle on lähtenyt seutuvaliokunnan ideasta. Olen jotain kirjoittanut ennenkin tästä kunnanjohtajien keskinäisestä ideapankista, jota mikään tai kukaan näytä saavan aisoihin.
* * *
Tähän loppuun kysymys? Miten ja minkä takia sosiaali- ja terveystoimen tilaajajohtajan virka pannaan sisäiseen hakuun?
Onko menettely lainmukaista? Asettaako se ihmiset eritasa-arvoon toistensa kanssa vai onko se peräti syrjivää. Ottakaa virkamiehet ja luottamushenkilöt asiasta selvää, ettei tule jälkipuintia.

Ei kommentteja: