perjantai 26. kesäkuuta 2009

Tämäkin oli ennakoitavissa

Vain yksi hakija Hellin johtavan lääkärinvirkaan. Hän on vuonna 1998 lääkäriksi valmistunut Avinash Balvani. Tieto on noukittu netti Karjalaisesta.
En voi asiasta enempää kirjoittaa, koska ne olisivat turhan ennakkoluuloisia.
* * *
Tosiasiaksi näyttää muodostuvan se, ettei Helliin saada virkalääkäreitä nykymenolla. Keski-Karjala on omalla menettelyllään menettänyt maineensa ainakin lääkäreiden työnantajana.
Miten asia korjaantuu, onkin kokonaan toinen juttu kuin paikkojen aukipano lehtiin. Nyt olisi virkamiesten ja eritoten luottamushenkilöiden katsottava peiliin ja arvioitava onko valittu tie sosiaali-ja terveyspalvelujen tuottamiseen elinkaarimallilla oikea valinta.
Onko oikein alistaa Hellin johdolle lapset, aikuiset ja vanhukset ilman minkään osa-alueen omaa erityista ammattitaitoista osaamista asioiden valmisteluun ja toteuttamiseen?
Onhan jo ajat sitten tullut tietoon, etteivät etenkään lääkärit pitä hyvänä Hellin elinkaarimallia, jossa lääkärit on määrätietoisesti jätetty valmistelu ja päätäntävaiheen ulkopuolelle.
Tämä on tullut monta kertaa keskusteluissa ilmi niin kokouksissa kuin niiden ulkopuolellakin. Viimeksi kunnanjohtaja Olli Riikonen ilmaisi kantansa yhteislautakunnan kokouksessa, ettei lääkäreitä lautakuntaan tarvita edes valmisteluun, kun lääkäreiden mukaan tuloa valmisteluun kokouksessa esitin.
* * *
Toinen ihmeellisyys on yhteislautakunnan tilaajajohtajan viran aukipano. Miksi sisäinen haku uuteen virkaan. Perusteita en ole nähnyt missään.
Onko niin, että tällaisella sullemulle järjestelmällä ajetaan tilaajapuolikin samanlaiseen umpikujaan kuin missä Helli näyttää nyt johdollisesti ja taloudellisesti olevan.
* * *

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

kannattaisikohan jonkun kiinnostuneen helliläisen kysäistä esimerkiksi lääkäriliitosta, miksi hakijoita ei ole, ja miksi niitä ei myöskään tule. vihje on vapaasti käytettävissä.

http://www.laakariliitto.fi/