maanantai 29. kesäkuuta 2009

Helli antaa kirjoittamisen aihetta

Hellin ikäihmisten palvelujohtaja Juhani Junnilainen on Karjalaisen lehtijutun mukaan kinuamassa lisää liksaa. 3500 euroa on hänen mukaansa palkaksi riittämätön. 750 euron korotus toisi palkaksi 4250 euroa. Hänen esiintuomia korotusperusteita en tähän liitä. Joutuisin ne seuraavilla riveillä kohta lyttäämään.
Ihmettelen vain, kun Helli on ollut toiminnassa vasta kuusi kuukautta ja siitä ajasta Juhani Junnilainen on ollut virkavapaalla kuukausikaupalla, miten hän jo nyt työn kuvansa on kokenut palkankorotuksen arvoiseksi. Varsinaista työn tulostahan ei näin lyhyessä ajassa voi mitata kukaan. Eikös Junnilainen parasta aikaa ole virkavapaalla?
Jokainen voi olla omasta palkastaan mitä mieltä hyvänsä. Hellin palkkahaitari venyy ja puhkuu. Jopa niin, että tämän vuoden soittoihin tarvitaan 2-2,5 milj.euroa lisähenkeä.
Olin Tohmajärven perusturvalautakunnassa jäsenenä, kun Juhani Junnilainen kuntaan epäpätevänä otettiin. Muistaakseni on ollut hänen nimittämistään kannattamassa. Täällä ollessaan hän pätevöityi tehtäväänsä. En hänestä voi sanoa hyvää en pahaa. Olisin tietenkin toivonut, että hän olisi veronsa maksanut Tohmajärvelle, mutta sitähän eivät nykyään enää maksa monetkaan. Edes kunnan palkkalistoilla olevat.
******
"Jokos se renginpaikka on täytetty", kysytään ajankohtaisen kakkosen Kesärenki osiossa. Jokos ne työsopimukset on tehty Hellin henkilökunnan kanssa? Ja onkos ne palkkasiat selvemmät alatasolla kuin mitä yläpäässä?
Vieläkö kuka väittää, ettei Hellin alkuun lähtöön olisi tarvittu kunnon aikalisä. Nyt on varassa, että kiire on aiheuttamassa sellaisi vairioita Hellin toimintaan, että niitä on vaikea korjata. Ja korjaukset maksavat maltaita.

2 kommenttia:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

eipä kovin kukkealta näytä tämä helli-homma. eikä taida tulossa olla muuta kuin lisää huonoja uutisia...

mitähän muuten ajattelevat hellin kätilöt mielissään? eivät taida olla kovin mielissään, vaan ennemminkin mietteissään.

no, toisaalta helliä synnyttämässä ollut synnytyspolttoekspertti on konsultti helsingistä, ja monet muut innovaattorit jo poissa kuvioista, ja aika lailla hiljaisina.

päteekö tähän sanonta: illalla hilpeenä kaljaa, aamulla kalpeena hiljaa?!

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei kuule Veijo tuo 750€/kk ole iso raha jos sillä saadaan Ikäihmisten palvelujohtaja tekemään sitä työtä mihin hänet on palkattu. Olen enemmänkin huolissani, mistä ja millä palkalla saadaan Helliin Aikuisten palvelujohtaja, joka saisi vastaanotto toiminnat pyörimään edes välttävästi?