Kysymys on aiheellinen kun katselee elämän menoa Tohmajärven kunnassa. Tässäpä muutama esimerkki.
Syyskuun 10 - 11 päivinä ovat Helsingissä kuntapäivät. Olen parikertaa 12 vuoden aikana päässyt markkinoilla käymään. Olen jopa siellä pidetyistä luennoista pitänyt. Olen lehdissä ja myös tällä palstalla kirjoittanut näkemästäni ja kokemastani.
Siksipä, kun lähtijöistä ei alkanut kuulua, arvelin jouduttaa asiaa ja tein kirjallisen "hakemukseni" kuntaan 12.8.2008.
Sain kunnasta vastauksen, jonka mukaan johtoryhmässä ja henkilöstöjaoston kokouksen 11.8.08., keskustelun pohjalta oli tehty päätös, että kuntamarkkinoille osallistuvat tilivelvolliset/esimiehet.
Olin siis päivän myöhässä hakuajasta, jota ei oltu enää ilmoitettukaan luottamushenkilöille. Ilmeisesti en kuulu tilivelvollisiin/esimiehiin, joten pääsen vain omalla kustannuksellani kuntapäiville.
Henkilöjaosto on kunnanhallituksen alainen jaosto ja sen jäseniä ovat Tuomo Eronen, Raili Ahlvist ja Lauri Heinonen. Tuon seulan läpi en pääse minnekään, vaikka äänestäisivät.
Ennen mahduttiin kuntapäiville yhdessä niin luottamushenkilöt kuin virkamiehetkin. Nyt ne ajat näyttävät olevan peruuntumattomasti ohi.
* * *
Karjalaisen mielipide palstalla joku jaksaa nimimerkin suojassa naputtaa meikäläistäkin mainiten milloin mistäkin.
Teen liikaa valituksia. Kahdentoista vuoden aikana lienee niitä kertynyt kolme - neljä kappaletta. Tämä nimimerkkihenkilö ei näytä erottavan valitusta vastaesityksestä. Niitä on kertynyt kymmeniä ellei satoja. Tällä kompuutterilla ne ovat kaikki. Oikaisuvaatimuksiakin on varmasti kymmeniä. Edellä mainitut toimet ovat välttämättömiä yksinkertaista enemmistöä vastaan toimiessa.
Nimimerkkihenkilö lienee enemmistö puolelta kunnanhallituksen jäsen. Ei hänellä pitäisi olla huolta vallan kainalossa. Vähemmistössä hän ei pärjäisikään. Siellä on toimittava muuten kuin nimenhuutoon vastaten ja äänestäen kylläkyllä.
* * *
Vastaesitykset, oikaisuvaatimukset ja valitukset tehdään tarkoituksella kiinnittää huomiota myös vähemmistön esiin tuomiin asioihin. Monesti syy näihin on välinpitämättömyys, ylimielinen käyttäytyminen tai joskus jopa lainvastaisuus käsittelymenettelyssä.
Kunnan asioiden lainmukaista käsittelyä valvoo köyhimmissä kunnissa yleensä kunnanjohtaja. Rikkaammat ovat palkanneet tehtävään lainoppineita.
Tohmajärven kunnan päättäjien lainmukaisen toiminnan valvonta on annettu kunnanjohtaja Olli Riikoselle.
Tätä taustaa vasten ihmetyttää Olli Riikosen eilisessä valtuuston kokouksessa suustaan päästämä lausunto valtuutetuille, että mielipidekyselyn järjestäminen pitäisi ottaa rennosti ja maatiaisjärjellä riippumatta lain hengestä ja kirjaimesta. Samalla kun sovitti mielipidekyselyä suoritettavaksi kunnallisvaalien yhteyteen, jotka ovat ehkä eniten lakia noudattamaan velvoittavat ja muotoseikkoja täynnä.
Täyttääkö lausuma yllytyksen tunnusmerkistön lain vastaisuuteen kunnallisvaalien yhteydessä?
Tiedä häntä mitä pöytäkirjaan on merkitty? Uskalsin tähän lausuman kirjoittaa.
Sama lausuma oli Karjalaisen kokousselostuksessakin.
tiistai 2. syyskuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti