torstai 11. syyskuuta 2008

Ketkä ovat kuntapäättäjiä Tohmajärvellä?

Hesarista olen seurannut uutisia Kuntamarkkinoilta. Kuntaliitto mainostaa näitä tapahtumia kuntapäättäjille tarkoitettuina tilaisuuksina. Ketä lienevät kuntapäättäjät muualla ja ketkä Tohmajärvellä?
Tohmajärvellä johtoryhmä näki asian niin, että päättäjiä ovat tilivelvolliset ja esimiehet. He lähtivät kuntapäiville Helsinkiin.
Jos joku nyt luulee, että kettu tässä puhuu pihlajan marjoista, hän erehtyy. Tuleepa näin varmistettua, ketkä ovat täällä kuntapäättäjiä. Se näkyy Kuntamarkkinoiden osallistumislistasta. Mutta kun e.v.v.k. Kahdentoista vuoden kokemuksella tiedän, ettei heitä ole Tohmajärvellä ainakaan kunnanvaltuutetut.
* * *
Samainen Hesari uutisoi, että pääministeri Vanhanen uhkaa jäädä yksinään puolustamaan hajarakennusta pääkaupunkiseudulle. Täällä susirajallahan hajarakennus on ollut voimissaan iät ja ajat, ja näyttää vielä edelleen hajautuvan.
Kuntapäivillä näyttivät muut puoluejohtajat ja eräät ministeritason henkilöt liputtavan enemmän ketjurakentamisen puolesta rautateiden varteen.
Pitääkö tässä siirtyä asemalle vai muuttaa kutsuun. Siellä ei rautatietä tiettävästi vielä ole. Pitäisi päättäjien päästä yksimielisyyteen moisesta asiasta. Taidanpa kysäistä ministereiltä itseltään.
Tohmajärven päättäjät ovat ostaneet kunnalle tonttimaata Kemiestä ja Tikkalasta. Yhteensä muutamalla sadallatuhannella eurolla. Nyt pitäisi vielä saada muutama rakentaja tonteille.
Kiteellä on omat ongelmansa raakamaan myyntipuolella. Myykö maata sopivalle ostajalle vai eniten maasta tarjonneelle. Ongelmia näyttää olevan joka puolella. Myykö, ostaa vai vaihtaa.

2 kommenttia:

Erkki Jormanainen kirjoitti...

Mulla ois tontteja Kutsussa. Sopivalle ostajalle myydään. Näin kiteeläisittäin...

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

kuulehan tuunanen. täällä helsingissä kuulee niin perin ihmeellisiä asioita: kuten lainvalmistelijoilta muun muassa ihan samaa asiaa mitä olet puhunut esimerkiksi liikelaitoksista. kummin päin on nyt päässyt käymään, oletko kuullut asiantuntijoita, vai ovatkos asiantuntijat kuunnelleet sinua;) "päättäjät" kun eivät näköjään ole kuunnelleet kuin itseään. matkailu avartaa. myös tilivelvollisia (joihin en itse kuulu).