keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Lunta Hellin tupaan

Vielä tarvittiin Keski-Karjalan diabetesyhdistyksen vastine 1.12.2010.

Itä-Suomen aluehallintovirasto antoi asiasta päätöksensä 22.12.2011. Pituudeltaan päätös on 13 liuskaa, josta päätöksen perusteluja on 6 liuskaa.

Päätös on palvelujen tuottajille niin Sosiaali- ja terveyslautakunnalle, mutta myös Helli-liikelaitokselle langettava.

Valituksen alaiset palvelut on pantava kuntoon 15.2.2012 mennessä. Ja niistä on tiedotettava Aluehallintovirastolle viimeistään 29.2.2012.


Tämmöistä palveluja on Keski-Karjalassa tarjottu diabetikoille. Säästöjä olisi luullut syntyvän kun palveluja ei ole ollut käytettävinä.

Valituksiin on vastannut ja selityksiä antanut näköjään myös Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta. Käytäntö lautakunnassa oli vaan sellainen, ettei lautakunnan jäsenille edes pyydettäessä annettu mahdollisuutta esittää omaa mielipidettään. Siitä huolehtivat virkahenkilöt ja puheenjohtaja. Tai jos väkisin sai jotain sanottua, sille ei annettu mitään merkitystä.

Edellä olevan kirjoitan entisenä lautakunnan jäsenenä.

Tämäkin valitus liittyy niiden kahden langettavan valituksen joukkoon, jotka taannoin tulivat Hellin toimista Eduskunnan oikeusasiamieheltä. Ja korutonta oli kertomaa myös Tampereen yliopiston tekemä tutkimus Hellin toimista.

Kun tämmöinen on jälki kohta loppuvasta vanhasta Hellistä, niin paljon pitää Humalajoessa vettä virrata, jos uusi Helli saadaan toimimaan paremmin kuin entinen.

Jos jotkut luulevat asioiden paranevan, niin en kuulu heidän joukkoonsa. Olen iloinen päästessäni seuraamaan tapahtumia lautakunnan ulkopuolelta. En saanut mitään aikaan lautakunnan jäsenenä. Se painoi ja rasitti. Jo se, että jaksoi lukea esityslistat läpi tietäen, ettei virkamiesten päätösehdotuksille voinut esittää vastaesitystä. Jos sellaisen johonkin väliin sai, muutti kohta esittelijä omaa päätösehdotustaan.

Tämmöinen tapaus tällä kertaa. Onnittelut Keski-Karjalan diabetesyhdistykselle ja sen puuhaihmisille. Olette saaneet enemmän aikaan kuin mitä Sosiaali- ja terveyslautakunta, jolle palvelujen tuottamisesta vastuu kuuluisi.

Hävettää lautakunnan, mutta eniten omasta puolestani saamattomuutta.

Mutta vuosi kohta vaihtuu. Hyvät loput ja uuden alut!

1 kommentti:

Matti Kosonen kirjoitti...

Voin yhtyä tuohon kirjoitukseesi myös omalta osaltani lautakunnan jäsenenä. En tiedä onko tämä ensimmäinen kerta Suomessa kun neljä eri kunnan valtuustoa ilmaisee epäluottamuksensa vajaa kolme vuotta toimineelle yhteiselle lautakunnalle. Älä Veijo kuitenkaan vaivu synkkyyteen, sentään sinä ja minä ymmärrämme epäonnistuneemme ja se on merkki siitä että voimme vielä oppia jotain uutta. Minulle jäi sellainen kuva viimeisestä kokouksesta ettei tätä muut lautakunnan jäsenet ymmärtäneet. Osa jopa katsoi onnistuneensa niin hyvin, että pyrkivät uuteen Helllin johtokuntaan. Se kertoo jotain heistä itsestään tai sitten heidän edustamastaan puolueesta eli viisain henkilö tärkeimmälle paikalle.