sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Kosijoita riittää

Tuleeko Kesälahdella joulukuun kihlaus ja kenen kansa? Sulhasia on kaksi. Savonlinna ja Kitee. Viime mainittu viekistelaa, maanittelee ja lupailee suuria. Savonlinna rikkaampana yrittää näyttää rakkauttaan. Uskoo sen vetävän.

Tilanne on saanut jo mumoristisia piirteitä. Näyttäisi kuin kunnan päättäjiltä olisi mopo, ei karannut käsistä, vaan hävinnyt. Sanotaan yhtä, joka kohta perutaan.

Selvän kannan ottaminen näiden kahden välillä ei ole helppoa. Ei ainakaan ilman, että perehtyy asiaan. Vellihousuille se taas tietää ylitsepääsemätöntä estettä tehdä päätöstä, ennen kuin tietää mikä on enemmistön mielipide asiasta.

Tilanteesta johtuen onkin otettu ulkoparlamenttaaliset keinot käyttöön. Se näkyy Karjalaisen mielipidenetissä. Ihan hyvä. Se on toivottua mielipiteen muokkausta. Asian puolesta tai sitä vastaan. Lukija sitten päättää omasta kannastaan. Luottamushenkilöt päättävät sitten aikanaan sen tiedon mukaan, jonka he saavat todellisesta tilanteesta. Yleensä muualta kuin mielipidesivustoilta. He myös vastaavat päätöksestään.

Nyt näyttää myös siltä, että mielipiteen muokkaukseen ovat yhtyneet asemaansa hyväksi käyttäen tahot, jotka eivät saisi mielestäni sitä tehdä. Kysymis on ammattietiikasta. Kun toin asian esiin, niin löytyihän minun löylyttäjiä.

No, saunassa löylyä riittää. Kylpy on vielä kesken. Palaan asiaan.

Jätetään Kesälahti. Omissa asioissakin tulee riittämään ratkottavaa. Kiitos menneillään olevan valtuustokauden. Siitäkin huolimatta, vaikka en ole kunnanhallituksessa ja valtuustossakin vain varavaltuutettuna.

Sivu juttuna tulkoon mainittua, että keskustapuolueessa johtavat politiikot olivat pitäneet vaalien yhtenä tarkeinpänä tavoitteena pudottaa meikäläinen valtuustosta. Pudotus onnistui. Ei kuitenkaan heidän toimesta vaan äänestäjien. Äänestäjiltä ei riittänyt luottamusta ja se on eri juttu.

Vähästä ne politiikot innostuvat. Parempi tavoite olisi ollut panna Tohmajärven asiat kuntoon kuin vallan kahmiminen omalle porukalle. Vallanhimossa jätettiin puolet kuntalaisista vaille vaikutusmahdollisuutta kunnan asioihin. Se on näkynyt ja näyttää näkyvän myös tulevaisuudessa. Siitä tuonnempana.

1 kommentti:

Matti Kosonen kirjoitti...

Tiedän ettet sinä Veijo vähästä säikähdä, mutta sinun pitää ymmärtää tuota henkilöä joka ylemmyyden tunteella ryöpytti sinua Karjalaisessa. Onhan se taas yksi yritys kääntää puheenaihe pois itsestään. Onhan se vähän ilkeää kun kaikki tietävät kuka kesälahtelainen on vastuussa kuntamme pakko naittamisesta. Minusta tuo henkilö olisi pitänyt sitoa häpeä paaluun kuntaliitosneuvottelujen ajaksi.