maanantai 30. kesäkuuta 2008

Lahjattomat laulavat koulukeskuksessa

Enpä viisi vuotta sitten tiennyt, kun tuomaroin Lahjattomien laulukilpailussa, että se elää näin kauan. Lahjattomia laulajia on piisannut jo viisi vuotta.

Olisiko nyt aloitettava kilpailusarja Pöhköimmät puheet. Aiheita ja osanottajia Tohmajärvellä luulisin riittävän tähänkin kilpailuun.

Lahjattomien laulukilpailu näyttää muuttaneen jonkin verran formaattiaan. Tulevana sunnuntaina 6.7.2008 koulukeskuksen Maiju Lassila salissa klo 14,00 alkaa tapahtuma Itäkulttuuri 2040 seminaarilla jatkuen klo 17,00 oikeilla runoilla, lauluilla ja musiikilla.

Seminaarissa on mukana ainakin Joensuun korkeakoulun perustaja pr. emeritus Heikki Kirkinen. Joten pöhköimmät puheet eivät varmasti esiinny tämän vuoden tapahtumassa, vaan tarjolla lienee painavaa asiaa. Samaa tietotaitoa edustanevat muutkin seminaarilaiset ja esiintyvät taiteilijat.

Lahjattomien esiintymisosuus alkaa klo 19,00. Sisäpiiritietona ja tuomarivalan unohtaen tuon tietoonne, ettei tämän vuoden voitto heltiä kovalla äänellä ja huutamisella. Nyt etsitään todellista lahjattomuutta ja se ei löydy forte fortissimo äänialueelta vaan pianissimoa käyttäen.

* * *

Ihmetellä pitää Apollo ry:n vetojuhtaa Esa A. Luukkaista ja hänen vauhtiaan. Laulaa ja lukee siinä sivussa ohimennen maisteriksi. Ja luvut ainakin näyttävät vielä jatkuvan.

Energiaa miehellä riittää moneen tehtävään. Tuleva seminaari ei järjestelyiltään eikä kustannuksiltakaan ole ihan pikku juttu. Vapaa sisäänpääsy ja tarjoilut vaativat euroja, jotka Esa saa pulittaa omasta pussistaan. Siitäkin huolimatta, että Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö on nyt tukemassa tapahtumaa ja vaikka meikäläinen sanoo muutaman sanan kulttuurista seminaarissa.

Toivoisi, että kuulijoita Maiju Lassilan saliin tulisi entiseen malliin. Viime vuonna sali oli ääriään myöten täysi.

* * *

Omana osuutenani laulukilpailussa ilman tuomarin valaa tulen tuomaroimaan (olipa lähellä, etten kirjoittanut tunaroimaan) niin, että voittaja löytyy omasta suosikistani.

Tunaroiminen kohdalleni saattaa osua kohdassa, jossa tulen esiintymään haitarin soittajana. Meikäläistä ottaa pattiin, kun Esa käyttää säestäjänään Tarkkosen Artoa. Toispaikkakuntalaista kun oma kuntalainen olisi tarjolla.

Haastan kylmästi Arton multainen harmonikkakilpaan. Periaatteella, ei se soitto niin tärkeää ole, vaan voitto. Oli se hankittu millä konstilla tahansa.

Jos urheilijat vaihtavat veret, minä vaihdan vaikka pissat päähän kunhan vaan voitan.

Saapi tulla katsomaan.

Ei kommentteja: