maanantai 23. kesäkuuta 2008

Tällä vastaesityksellä hävittiin äänestys

Arvoisa rouva puheenjohtaja

SDP:n valtuustoryhmän vastaesitys Tohmajärven kunnanvaltuuston kokouksen 23.6.2008 työjärjestyksen asiakohtaan 3; ”Keski-Karjalan kuntien yhteistoimintasopimus sosiaali- ja terveystoimien yhdistämisestä, sopimuksen hyväksyminen.

Vastaesitys:

Sopimus hylätään.

Perustelut:

Sopimus ei huomioi EU:n sisämarkkinalainsäännöstön vaatimia toiminta edellytyksiä.

Sopimus sivuuttaa ja jättää huomioimatta Kuntaliiton hallituksen tiedotteessaan 3.6.2008 uusille liikelaitoksille esittämät perustamiskriteerit.

Sopimus ei huomioi valmisteilla olevaa uutta terveydenhoitolakia, joka valmistunee ensi vuonna ja saattaa ratkaisevasti muuttaa nykyisten terveyspalvelujen tuottamistapaa.

Sopimusteksti on edelleen vaikeaselkoinen ja puutteellinen ohjeeksi sovellettavaksi käytäntöön. Mm. tärkeät johtosäännöt puuttuvat.

Tohmajärven kunnanvaltuustolla on voimassa oleva päätös nyt käsiteltävästä asiasta. Siinä valtuusto päätti, että Tohmajärven kunta tulee mukaan sopimukseen vuoden 2010 alusta tietyin edellytyksin.

Nyt valtuustoon tuotu päätösesitys loukkaa itsenäisen Tohmajärven kunnan kunnanvaltuutettujen itse-ehtoista ja vapaata päätöksen tekoa.

Valtuustossa ei ole tehty aloitetta, jolla tehty päätös pitäisi purkaa tai muuttaa, eikä hallitus ole todennut tehtyä päätöstä toimeenpano kelvottomaksi.

Valtuuston hylätessä Keski-Karjalan kuntien yhteistoimintasopimuksen se ei ole ristiriidassa, eikä mitenkään vaikuta puitelain vaatimaan ja jo antamaamme vastaukseen; Keski-Karjalan kunnat ovat omilla päätöksillään muodostaneet yhteistoiminta-alueen, johon kuuluvat Kitee, Kesälahti, Rääkkylä ja Tohmajärvi.

Valtuuston hyväksyessä vastaesityksemme jää kunnille aikaa pohtia vaihtoehtoja eri palvelutuottamistapojen kesken, ottaa huomioon toimintakentässä tapahtumassa olevat muutokset ja niiden vaikutukset kuntalaisten parhaaksi.

Allekirjoitukset takasivulla

Ei kommentteja: