sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Ottaa pattiin

Parta huurussa tätä kesäkuuta on vietetty. Tuuli pysyy pohjoisen puolella. Pääskysiä ei ole näkynyt sitten toukokuun 5. päivän jälkeen. Silloin oli järvenrannalla melkoinen parvi. Liekö paleltuneet hengiltä vai lähteneet takaisin etelään. Räkätit tassivat leikatulta pihanurmelta matoja poikasilleen. Kesälintuja nekin ja saavat kelvata toistaiseksi pääskysien korvikkeiksi.

Jotain kesänmerkkiä on kuitenkin, kun naapuri mökille ovat helsinkiläiset tulleet. Pyykit olivat narulla ja viiri salossa. Pitää käydä morjestamassa. Antaa nyt vähän aikaa leikata nurmea ja möyriä kasvimaallaan. Meinaavat näköjään tehdä koko kesän työt ensimmäisenä tulopäivänään.

* * *

Kissa totuttelee kesän viettoon. Kemiessä ollessa ei katti ulos pääse. Eikä sinne pyrikään. Mitä sitä turhia, sapuska tuodaan eteen ja paskat kannetaan ulos.

Täällä näyttää jatkuvan sama meno. Ovelta kurkkii ulos, mutta siitä pyörtää takaisin sisään.

Pari kertaa on navetan eteisessä käynyt. Viime kesänä viihtyi siellä hyvin. Eiköhän tänäkin kesänä, kun ensin totuttelee mualaiselämään.

* * *

Uutista tulee vaalirahoitusta alvariinsa. Saatana, en paremmin sano. Pitääkö nämä ministerit ja kansanedustajat meitä täysin pöhköinä? Vai ovatko ne sitä itse?

Kansakoulussa jo opetettiin mikä on laki ja miten sitä pitää noudattaa. Ei silloin eikä nykyisinkään lakia tarvitse tulkita oman päänsä mukaan. Muiden ainakaan kuin lakia säätäjien itsensä. He ovat ryhtyneet tulkitsemaan lakia ja päin helvettiä.

Jos tietämättömyys on hyve, niin koulut pitää lopettaa. Mitä me semmoisella viisaudella tehdään, jota ei ole meidän johtajillakaan.

Jo pienenä lapsena meitä ensimmäiseksi vanhemmat opettivat, ettei saa valehdella. Millaiset vanhemmat näillä nykyisillä poliitikoilla ovat olleet? Olivatpa millaisia hyvänsä, en usko, että ovat käskeneet tai opettaneet valehtelemaan.

Ja sitten lopulta huono muisti. Miten he ovat ministereiksi päässeet kun eivät muista mitään. Ei edes raha-asioistaan.

* * *

Menipä vaalirahasotku miten hyvänsä. Suurelta määrältä politiikkoja on mennyt uskottavuus. Luottamus on sellainen ominaisuus, ettei sitä voi menettää kuin kerran.

Jos hallitus jatkaa tätä menoa, menee luottamus koko poliittiseen järjestelmään. Mitä nämä poliitikot tuovat tilalle. Ei mitään.

Ja kaikki tämä valehtelun takia. Suomalaisia ei voi enää pitää rehellisenä kansana. Vaihtoehdot ovat nykyisten poliitikkojen käsissä. He voivat pelastaa poliittisen järjestelmän lähtemällä hallituksesta. Eduskunnassa he voivat jatkaa. Kansa heidät on sinne valinnut. Hallitukseen löytyy tulijoita, jotka muistavat asiat ja puhuvat totta.

Ei kommentteja: