tiistai 24. helmikuuta 2015

Kymmenen vuoden turha tuherrus

Ympäri käydään ja yhteen tullaan. Vanhassa vara parempi. Mitä näitä vanhoja viisaita sanontoja onkaan.
Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta sai lopulta aikaiseksi esityksensä uudeksi sotemalliksi. Se on "ikivanha" kuntayhtymämalli.
Kuntayhtymä toi aikaisemmin myös Keski-Karjalassa kunnes lähdettiin höyryämään liikelaitosmallin perään. Tunnetuin tuloksin.
Innokkaana "kuntapoliitikkona" kävin puhumassa kuntayhtymän puolesta mm. Kiteen silloiselle kaupunginjohtaja Hämäläiselle. Ei lämmennyt ajatukselleni ja perusteluilleni. Sanoi, että nyt pitää katsoa mitä säästöjä liikelaitos tuo. Nyt tietedään sekin.
Eihän se kuntayhtymäkään onnistunut Keski-Karjalassa. Täällä kun kaikki asiat politisoidaan ensin ja sitten viedään henkilötasolle. Lopusta, ainakin silloin hoiti kateus.
Mitä näitä vanhoja muistelemaan. Kaiken tietämäni olen kirjoittanut jo vuosia tähän blogiin. Niinkuin senkin, että kuntia on Pohjois-Karjalassa liikaa ja että tässä tilanteessa on tyydyttävä kuntayhtymämalliin. Parempaan ei löydy tässä poliittisessa tilanteessa mahdollisuutta. Kuntayhtymässä ei tarvitsse muuttaa perustuslakia. Eli oikeilla jäljillä ollaan.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

tismalleen näin. keskikarjala ei tosin enää pääse yhtenäiseksi yhdeksi kunnaksi, vuosien töpöstelyjen jälkeen, mutta rämmitään näin siihen saakka kunnes tulee iso käsi ja jakaa meidät joensuun ja savonlinnan kesken.