tiistai 2. elokuuta 2011

Lomat näyttävät loppuvan

Ainakin lukijamäärästä päätellen. Selvä piikki näkyi elokuun ekana päivänä. Meikäpojan loma jatkuu vielä muutaman viikon. Olen hoitanut paperilehtijutut lomallakin. Vähistä tarpeista, mutta ei niin vähistä jotta leijonista olisin juttuni väsännyt.
Eilen pistäydyin kiteeläisten kanssa yhteiskyydillä Joensuussa katsomassa Kokoliha-revyytä. Hyvin onnistui matkanteko linjakkaassa, vaikka kahden puolen Humalajokea eletäänkin. Puhuttiin matkalla vähän kunnallispolitiikkaa ja pesäpallojuttuja.
Todettiin, että talous on kuralla molemmin puolin jokea. Kyselin milloin Kirsi Hämäläinen tulee virkapaikalleen. Sanottiin, että syyskuun alusta. Epäilin asioiden siitä muuttuvan. Ainakaan parempaan suuntaan.
Olipa tuo revyy tai kabaree, niin viihdyttävä se oli. Meikäläistä ei saa enää nauramaan mikään tai kukaan. Olen menettänyt huumorin tajuni. Ennen vanhaan naapurin vahingot naurattivat. Nyt ei enää nekään. Varsinkin naispuoliset katsojat nauroivat paljon ja ääneen.
Linjakkaassa tullessa arvioitiin nähtyä. Tyytyväisiä kuntuivat kaikki olevan näkemäänsä ja kuulemaansa. Minkä minä nyt esitin parannuksia. Niitä on mukava esitellä, kun niitä ei kukaan toteuta. Ei sittenkään vaikka kaksi tohmajärveläistä oli Kokolihan tuotantoportaassa.
Marjomäestä Sirolan lammastila oli räväyttänyt toiminnastaan kokosivun mainoksen käsiohjelmaan. Oli hyvä ja näyttävä. Kyllä lampaanliha on kokolihaa. On pakko taas yrittää sitäkin grillata. Venäjällä osasivat. Siellä olen syönyt grillattua lammasta. Siitä on vuosia. Hys siitä Kimmeliin Kokolihaa katsomaan. Vielä ehtii. Näytäntöjä on ainakin 4, 5 ja 7 päivä elokuuta.
******
Vilkaisin kunnan nettiä. Oli tullut näytille kuukauden myöhässä hallituksen pöytäkirja. Kiinnosti mitä olivat päättäneet Uusi-Värtsilän koulukaupasta. Kaupan purkamisesta oli tehty päätös.
Se on sitä myöten se leikki loppu. Vaikka ostaja jostain nyt rahat löytäisi, niin se vaatii uudet päätökset toteutuakseen. Ja vieläkö valtuustossa löytyisi kaupan kannattajia. Tuskin.
Jahka tästä Kemieen päästään, alkaa juttujakin tulla tiheämpää tahtia. Uskon Hellin ja kuntien päättäjien pitävän aiheista huolta. Siihen asti körötellään pikku hiljaa.

Ei kommentteja: