perjantai 19. elokuuta 2011

Netti vaikeudet jatkuvat yli pyhän

Hengissä tässä on oltu, vaikka tekstiä on tullut harvakseltaan. Mökillä läppäri on pääasiassa vähän väliä nurin. Huomattavasti useammin kuin kirjoittaja. Ensi maanantaista pitäisi mennä paremmin.
Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksesta yritin kirjoittaa Nelosiin. En saanut Kotisivuja edes auki.
Siis kokous pidettiin. Juuri ja juuri saatiin kokous päätösvaltaiseksi. Porukkaa ei näytä asioiden nykytila paljon kiinnostavan. Poissa oli kolmetoista henkilöä, sellaisia, joilla olisi ollut kokoukseen osallistumisoikeus.
Tärkein asia, josta päätettiin oli kilpailutuspäätös tehostetusta asumispalvelusta. Markkinaoikeus kumosi aikaisemman kilpailutustuloksen. Syyllistä en viitsi enää edes mainita. Turhaa kulunkia ja vaivaa näyttää Hellillä riittävän. Maksettavaksi tuli hakijoille 7000 euroa.
Parasta oli, että uutta tehostettua palveluasumista tuotetaan kuntakohtaisena lähipalveluna. Ei alueellisena, joka viimeksi syrji rääkkyläläisiä yruttäjiä.
Hankaluutta saattaa synnyttää, kun hankinnat tehdään puitesopimiksin. Eli ostetaan jos on tarvetta ja jos ostetaan.
Entä mikä on Careman asema tässä kilpailutuksessa? Onko pakko ostaa yhdeltä, jos ei taho. Kysyisi Jope Ruonansuu,
Valtakunnalliselta taholta korostetaan, että palvelut tulisi tuottaa ensisijaisesti kunnallisina omina palveluina. Mikä on Kesälahden asema tavoitteessa, kun sieltä ovat kunnalliset asumispalvelut onnistuttu rassaamaan pois tykkänään.
Ainakin minä odottelen mitä Henna Virkkunen saa aikaan. Hän on luvannut suuria. Keski-Karjalaan ei pienet muutokset enää auttaisikaan.

Ei kommentteja: