tiistai 26. heinäkuuta 2011

Hellettä pitää

Katiskat (2kpl) nostin järvestä. Tohmajärvi on semmoinen kalajärvi ainakin kesällä, ettei pieni perhe jaksa syödä kolmen katiskan tuotosta. Syönti kalaksi lasken vain ahvenet ja kuhat.
Anteeksi vain lokit. Jäitte toistaiseksi ilman aamuista kala-ateriaa.
******
Mattopyykkiä olen harrastanut. Harrastanut siksi, koska minun mielestä puhtaita mattoja on turha pestä. Ei ne siinä miklsikään muuta. Kastuvat vain hetkeksi. Suurin homma on miten saadaan matot kuiviksi.
Jos ei painepesuria olisi. Voisi mattopyykistä olla aineksia vaikka avioeroon. Nyt kun kaivopumppu särkyi riittää siitäkin keskustelun aihetta. Särkyikö pumppu matonpesun takia vai siitä huolimatta.
******
Mäntysuopaa ruiskutellessa muistan Paula Lehtomäkeä. Entistä ministeriä. Häntä, joka oli huolissaan mummojen vessoista. Paulan mielestä ulkovessa tai kallis jätevesijärjestelmä ovat ne vaihtoehdot, jotka sopivat lahoamispisteessä olevalle mummon mökille.
Jos matonpesu mäntysuovalla kuivalla maalla ja mummon vähät virtsat asetetaan vertailuun, matonpesun saa kieltää lailla.
******
Norjassa riehui Breivik. Miehestä on kirjoitettu riittävästi. Ehkä liikaakin. Tämän sortin hullut kun toimivat monesti julkisuusperiaatteella. Motiivina on päästä vain jollain tavoin julkisuuteen.
Oli oikein, ettei tuomari antanut Breivikin päästä levittämään sairaita ajatuksiaan ympäri maailmaa. Joku toinen hullu olisi kohta saanut siitä kiihoketta aloittaa massamurhat. Pelko saman laisesta on yllä jo nytkin.
*****
Kokemuksesta tiedän millaisilla ajatuksilla ihminen voi toimia poikkeuksellisissä olosuhteissa. Nimenomaan silloin jos turhautuu tai menettää mielensä paremmasta tulevaisuudesta.
Yleensä hän tappaa itsensä. Tästä seuraa, että samasta "porukasta" tappaa itsensä myös kohta muutama muukin, noin niinkuin seuraksi. Ilmiö on tuttu vankilamaailmasta.
Sitä kuka kierroksen aloittaa, ei voi ennakoita. Enempää kuin sitäkään, ketkä "lähtevät" seuraksi.
*****
Aselaista sanon vain sen, kukaa tämän päivän Suomessa tarvitsee ns. taskuasetta tai automaattiaseita yleensäkään. Ei tavallinen tasamaan tallaaja.
Itsellänikin, ehkä työstä johtuen oli pari taskutorrakkoa. Huomasin, ettei niillä ollut muuta tarkoitusta kuin ampua ihmistä. Siantappuun tai muuhun sellaiseen olen ollut kykenemätön aina.
Luovuin taskuaseista nopeasti. Kuka sen olisi taannut, vaikka unipäissäni olisin ruvennut räiskimään keskellä yötä.
Aselakia on syytä tarkistaa. Jo senkin muoksi, että ollaan jo pitkään eletty laseraseiden aikakautta.

Ei kommentteja: